XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda bolja od Žalgirisa

Košarkaši Crvene zvezde upisali su sedmu pobjedu u Evroligi. Crveno-beli su večeras bili bolji od Žalgirisa na svom terenu, rezultatom 77-65.

Zvezda je otvorila susret furiozno i od starta su nametnuli brz ritam. Poveli su sa 8-2 i Žakgiris je nakon lošijeg starta uhvatio ritam i prvi period dobili su sa 18-16. U drugom periodu gledali smo pravu rovovsku bitku između ova dva tima. U takvoj igri, Zvezda se bolje snašla i na poluvrijeme odlazi sa vodstvom 33-31.

Zvezda je igrala sjajnu odbranu u trećem periodu i došli su do devet poena prednosti. Međutim, onda su stali pa je Žalgiris uspio do kraja trećeg perioda da smanji vodstvo Zvezde na 48-45. Žalgiris je u poslednjem periodu došao do izjednačenja. A onda je pri rezultatu 50-50 na scenu stupio maestralni Dejan Davidovac. Pogodio je tri trojke i odveo je svoj tim na +11. Probao je Žalgiris do kraja da se vrati ali Zvezda je mirno privela meč kraju za drugu uzastopnu pobjedu u Evroligi.

Zvezdu je do pobjede predvodio Ročesti sa 16 poena i deset asistnecija, dok je Davidovac dodao 13 poena. Najbolji kod gostiju bio je Pangos sa 15 poena.

Foto: Evroliga