XS
SM
MD
LG

EL: Gudurić ponovo heroj Fenera, ''stotka'' CSKA

Večeras su odigrana četiri susreta u Evroligi. Pobjede su ostvarili košarkaši CSKA, Fenera, Panatinaikosa i Makabija.

CSKA je ostvario novu gostujuću pobjedu ove sezone. Moskovljani su slavili u Milanu, rezultatom 107-81.Već od starta, CSKA je nametnuo svoj ritam i nakon prvog perioda imali su osam poena prednosti. Iako su domaći probali da smanje razliku, CSKA je do poluvremena povećao prednost na 14 razlike. U 3/4 Milano je igrao dobro i u jednom trenutku prišli su na -6. Ipak, u završnici ove četvrtine, CSKA se opet odvojio i došao do 16 poena prednosti, pred poslednjih deset minuta. U poslednjem periodu, domaći su se raspali pa je CSKA lako i sigurno slavio sa ubjedljivih 107-81. Najbolji u redovima CSKA bio je De Kolo sa 24 poena, dok je Tarževski predvodio Milano sa 17 poena.

Košarkaši Fenera hvataju dobar ritam. Oni su večeras slavili u Valensiji, rezultatom 80-67. Od starta je Fener nametnuo svoj ritam. Odbrana je bila perfektna a napad dobar, pa je tim Željka Obradovića imao +11 nakon prvih deset minuta. U drugom periodu raspucala se i Valensija pa je do poluvremena smanjila vodstvo gostiju na šest razlike. Valensija je bila sjajna u trećem periodu. Napravili su preokret i u jednom trenutku imali su sedam poena prednosti. Ipak, gosti su bolje finiširali treći period pa su sa vodstvom 51-50, ušli u odlučujućih deset minuta. U poslednjih deset minuta na scenu je stupio Marko Gudurić. Naš reprezentativac odigrao je ovaj period maestralno i sa deset poena u ovom periodu, bio je najzaslužniji za pobjedu svoje ekipe. Gudurić je bio najefikasniji u Feneru sa 15 poena, dok je Abalde postigao 11 za Valensiju.

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Barselonu rezultatom 84-75. Barsa je bolje otvorila meč i imali su vodstvo nakon prvog perioda. Barsa je dobro igrala i u drugom periodu, međutim, Pao je serijom 7-0 u samoj završnici prvog poluvremena došao do preokreta i na odmor odlazi sa dva poena prednosti. U trećem periodu gledali smo tvrdu košarku a u takvoj igri bolje su se snašli domaći košarkaši, pa su došli do šest poena prednosti. Iako je Barsa pokušala da dođe do preokreta, Pao je na kraju mirno priveo meč kraju i došao je do nove pšobjede. Grčki tim do pobjede su predvodili Gist i Kalates sa po 17 poena a Kalates je dodao i 12 asistencija. Najbolji kod Barse bio je Ertel sa 18 poena.

U najneizvjesnijem susretu večeri, Makabi je sa 90-88 savladao Bamberg. Gosti su dobro krenuli i nakon prvog perioda imali su pet poena prednosti. Makabi je pronašao ritam na krilima Rola u drugom periodu, ali gosti su ipak sa dva poena prednosti otišli na odmor. U trećem periodu gledali smo sjajnu košarku. Rol je nastavio u dobrom ritmu a u Bambergu se raspucao Hikmen. Makabi je boljom igrom došao do preokreta i sa poenom prednosti ulazi u odlučujućih deset minuta. Iako je Bamberg bolje počeo i imao +6, Makabi je preokrenuo i na kraju upisao veoma važnu pobjedu. Najbolji u redovima Makabija bio je Rol sa 23 poena, dok je Bamberg predvodio Hikmen sa takođe 23 poena.

Foto: Evroliga