XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog 1923 u optimističnoj atmosferi započeli pripreme

Fudbaleri Radničkog 1923 na prvom treningu u 2018. godini

Zimska pauza za fudbalere Radničkog 1923 danas je zvanično okončana. Kragujevački prvoligaš „upalio je motore“ i započeo pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije, uz želju za još boljim igrama i rezultatima nego jesenas.

Odlična atmosfera među igračima i članovima stručnog štaba, kao i optimizam uprave kluba, ulivaju nadu pred nastavak prvenstvene trke. Svako je spreman da pruži maksimum u svom domenu rada, a sve u cilju što boljih rezultata Radničkog 1923 u bliskoj budućnosti.

Prvoj prozivci na stadionu „Čika Dača“, pored igrača i članova stručnog štaba, prisustvovali su direktor kluba Aleksandar Simović, predsednik Skupštine kluba Miloš Obradović i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević.

Direktor Simović (prvi sleva) u društvu predsednika Skupštine kluba Miloša Obradovića i trenera Slaviše Kovačevića

Direktor Simović istakao je da u ovu godinu klub ulazi sa znatno više optimizma.

Imali smo velika dugovanja, koja smo znatno smanjili uz podršku Grada i priliva od transfera naših igrača u inostranstvu. Ulažemo napore da skinemo blokadu FSS-a i registrujemo još neke igrače. Ne možemo da budemo nezadovoljni plasmanom u prvom delu ove sezone sa podmlađenim timom. Cilj nam je da stvorimo stabilnog prvoligaša i zadržimo mesto u gornjem delu tabele, a ako nam se ukaže prilika da se, ako ne u ovoj, onda već u narednoj sezoni, borimo i za plasman u Superligu. – optimista je direktor kragujevačkog prvoligaša.

Okupljenim igračima u ime struke obratio se Slavko Vojčić – Džo, šef stručnog štaba, koji je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom ekipe u jesenjem delu sezone, ali je napomenuo da je učinak mogao biti i uspešniji.

– Moramo napraviti dobru analizu jesenjeg dela sezone, kako bi se popravile stvare koje su se dešavale u pojedinim utakmicama. Drugi deo prvenstva je po pravilu uvek mnogo teži nego prvi. Zato treba biti obazriv i spremiti se dobro. Verujem da ćemo uspeti da obezbedimo opstanak, a idealno bi bilo da se popnemo na to peto mesto i da naredne sezone pokušamo da uđemo u viši rang takmičenja, što Radnički po meni zaslužuje jer je klub sa velikim imenom. – napomenuo je Vojčić.

Slavko Vojčić upozorava da ekipu Radničkog očekuje težak posao u nastavku sezone

Najbolji strelac Radničkog 1923 Nenad Đurđević prokomentarisao je iz igračkog ugla proteklu polusezonu i izneo očekivanja kada je u pitanju nastavak prvenstvene trke.

– Ušli smo kako treba u ovu sezonu, dobro smo igrali, ali smo u tih poslednjih šest kola pali i ispustili neke bodove. Naravno da je moglo i mnogo bolje, ali kada sve saberemo uzeli smo solidan broj bodova jesenas, tako da znatno mirnije možemo da uđemo u nastavak prvenstva. Naš cilj pred početak sezone bio je prevashodno opstanak, a sada, ukoliko se ukaže neka šansa da se borimo za sam vrh tabele, potrudićemo se da je iskoristimo. – rekao je Đurđević.

Iskusni golgeter je u protekloj polusezoni četiri puta tresao mreže rivala, a na proleće očekuje još bolji učinak.

– U svakom klubu za koji sam nastupao u karijeri obično sam u drugom delu sezone bolje igrao, tako da očekujem veliki broj golova u nastavku. Sticajem okolnosti, tokom jeseni često sam menjao pozicije u timu. Nadam se da ću od proleća igrati više gore u špicu, gde sam najubojitiji. – dodao je Đurđević.

Prvi trening, održan po hladnom vremenu na pomoćnom terenu sa veštačkom podlogom, pokazao je da su se fudbaleri Radničkog 1923 uželeli lopte i da su spremni za naporan rad kako bi što spremnije dočekali prolećni deo sezone. „Crvene“ očekuju osmonedeljne pripreme, koje će biti kompletno sprovedene u Kragujevcu. Planirano je da se odradi sedamdeset treninga i odigra deset kontrolnih utakmica, mahom sa ekipama iz bližeg okruženja, kako bi se uštedelo na troškovima putovanja.

Fudbalere Radničkog 1923 očekuje žestok „dril“ do početka prolećne polusezone

Slaviša Kovačević, trener kragujevačkog prvoligaša, priznaje da je u prethodnih šest meseci nastojao da se prilagodi igračima, ali i oni njemu. Taj period aklimatizacije i „usvajanja gradiva“ je uspešno okončan, tako da trener Radničkog 1923 očekuje da će njegova ekipa u nastavku sezone delovati još bolje i kompaktnije.

– Posle 45 dana odmora nakon trubulentne jesenje polusezone eto nas opet na „Čika Dači“, sa nadom da će ovog proleća sve biti kako treba. Pred početak sezone svi smo se pitali da li će ovaj tim biti kadar da iznese teret takmičenja u Prvoj ligi. Momci su pokazali da to mogu i da su u stanju da se ravnopravno bore sa najkvalitetnijim ekipama u ovom rangu. Nažalost, posle devetog kola i pobede u Inđiji koja nam je otvorila put ka samom vrhu tabele, došlo je do „zamora materijala“ i neverovatnog pada, pre svega u rezultatskom smislu. Na tih preostalih šest utakmica od mogućih osamnaest osvojili smo samo tri boda, što nas je odaljilo od vrha tabele. Međutim, i pored toga polusezonu smo završili u gornjem delu tabele, što zadovoljava apetite svih nas u klubu. – apsolvirao je Kovačević učinak svoje ekipe tokom jeseni.

Trener Radničkog 1923 Slaviša Kovačević zadovoljan dosadašnjim učinkom svog tima

Ovaj provereni stručnjak ističe da je poseban akcenat svih u klubu stavljen na planski razvoj mladih igrača i njihovu igračku afirmaciju. U skladu sa tom politikom, pripremama prvog tima priključen je talentovani omladinac Nikola Božović, od koga u Radničkom 1923 dosta očekuju.

– U pitanju je momak koji igra u zadnjoj liniji i pokriva pozicije centralnog i bočnog defanzivca. Mi ćemo uvek nastojati da pružimo prostor mlađim igračima, a od njih samih zavisi u kojoj meri će uspeti da se nametnu i nateraju nas da ih „guramo“ kroz prvi tim. Trenutno, to su golman Lazar Raičević, koji se dokazao u jesenjem selu sezone, zatim Jovan Lukić, a dosta toga očekujem i od malog Maksimovića, koji je 1999. godište. – ističe Kovačević.

NA SPISKU 25 IGRAČA, OČEKUJU SE POJAČANJA

Na raport treneru Kovačeviću javilo se 24 igrača i to: Lazar Raičević, Ivan Ristović, Aleksandar Varjačić, Ilija Matejević, Saša Marković, Milan Ilić, Lazar Petrović, Ivan Živanović, Đorđe Andrić, Petar Gavrović, Nikola Cvijović, Bojan Miljuš, Uroš Vidović, Ognjen Ilić, Uroš Aleksijević, Nikola Ivković, Jovan Lukić, Đorđe Maksimović, Stefan Nedović, Nenad Đurđević, Aleksandar Dragačević, Igor Vićentijević, Nikola Božović i Vasilije Veljko Milovanović. Na spisku igrača na koje se računa za prolećni deo sezone našlo se i ime još uvek povređenog Dušana Stankovića.

Slaviša Kovačević i njegov pomoćnik Saša Ristić pozdravili igrače pred prvi trening

Klub su do sada jedino napustili golman Spasoje Stefanović i internacionalac iz Obale Slonovače Herve Bostan Amani, kome je istekla šestomesečna pozajmica, tako da se vratio natrag u ivanjički Javor.

U klubu su veoma optimistični po pitanju skidanja suspenzije izrečene od strane Disciplinske komisije FSS-a, tako da će Radnički do kraja prelaznog roka verovatno uspeti da registruje nekolicinu novajlija. Biće to uglavnom ne previše zvučna imena, odnosno igrači kojima će igranje u Radničkom biti prilika da steknu širu afirmaciju.

PRVA PRIPREMNA UTAKMICA SA BORCEM KRAJEM JANUARA

Prvu kontrolnu utakmicu ekipa Radničkog 1923 odigraće krajem druge nedelje priprema, 27. januara, a protivnik će biti čačanski Borac, član Super lige Srbije. Još uvek se ne zna da li će ovaj susret biti odigran u Kragujevcu ili Čačku, prevashodno zbog nepredvidivih vremenskih uslova.

Nakon utakmice sa Borcem, fudbalere kragujevačkog prvoligaša očekuje još devet provera. Rivali će biti Slavija (31.1), Radnički iz Svilajnca (3.2), Zlatibor iz Čajetine (7.2), Sloga iz Požege (10.2), Mladost iz Lučana (13.2), Trajal iz Kruševca (17.2), Tabane 1970 (21.2), Šumadija 1903 (24.2) i Smederevo (28.2).

Naravno, termini utakmica, ali i imena rivala podložni su promenama, o čemu će čitaoci našeg portala biti pravovremeno obavešteni.


Smederevo 1924 1 : 1 Železničar
Šapine 0 : 0 Mokra Gora
Radnički 1923 1 : 0 FAP
Mihajlovac 1934 0 : 3 Sloga (P)
Polet (LJ) 1 : 1 Šumadija 1903
Budućnost Krušik 2014 5 : 2 Jošanica
Zlatibor (Č) 1 : 2 Karađorđe (T)
Loznica 1 : 1 Jedinstvo Putevi
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 1923 30 17 11 2 62
2 Budućnost Krušik 2014 30 17 8 5 59
3 Sloga (P) 30 17 5 8 56
4 Šapine 30 13 9 8 48
5 Zlatibor (Č) 30 10 12 8 42
6 Šumadija 1903 30 11 7 12 40
7 Smederevo 1924 30 11 6 13 39
8 Polet (LJ) 30 10 8 12 38
9 Karađorđe (T) 30 9 11 10 38
10 Jedinstvo Putevi 30 9 9 12 36
11 FAP 30 8 11 11 35
12 Loznica 30 9 7 14 34
13 Mokra Gora 30 8 8 14 32
14 Mihajlovac 1934 30 7 10 13 31
15 Železničar 30 8 7 15 31
16 Jošanica 30 5 13 12 28