XS
SM
MD
LG
21.01.2018 Administrator

Cvetković i Ilić: Hrabro na svetske šampione

Selektor reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković, veruje u dobro izdanje svog tima u duelu sa aktuelnim svetskim šampionima Francuzima. Posle tri dana pauze, "Orlovi" će u borbu za nove bodove protiv prvoplasirane ekipe u grupi koja je svoju snagu pokazala u pobedi nad Švedskom 24:17.

Foto: RSS

  • Nisam stekao utisak da su odigrali koliko im je bilo potrebno protiv Švedske uprkos pobedi na kraju. Imali su dosta problema. Nije sve išlo kako su zamislili. To se videlo na njihovim facama i u potezima. Oni su realno, ne znam ni sam, koliko svetlosnih godina ispred nas, ali imaju svojih slabosti. To smo videli i pokušaćemo da pretvorimo u svoju korist. Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže. Iskreno očekujem. Svi su svesni naše jačine u odnosu na Francusku. Nama je potrebna podrška. Uradićemo sve što je do nas, da prvo spasimo svoj obraz, što je sasvim normalno. Ne bih imao ništa protiv ni da pomognemo Hrvatskoj da se plasira u polufinale kroz naš rezultat. Oni su mi bliži nego Francuzi jer su na braniku rukometa koji je stvaralački, koji stvara emocije. Navijaću uvek za taj rukomet, a ne neki drugi koji se sada forsira. Rezultat u meču sa Francuskom može biti, i pobeda, i poraz. Hrvatima će dobro doći i da ih izmorimo. Ne izlazimo da odigramo samo utakmicu, već da pružimo sve od sebe. Čineći sebi, činimo i rukometu - rekao je Cvetković i dodao da će pred utakmicu možda izvršiti i izmenu u sastavu:
  • Još uvek ne znam kakva je zdravstvena situacija sa Dobrivojem Markovićem. Nije trenirao u subotu, sada čekamo završni test na popodnevnom treningu.

Srpsko levo krilo, Nemanja Ilić, ovako je prokomentarisao ono što "Orlove" čeka u narednom duelu:

- Protiv Norvežana smo pokušali da trčimo, platili smo ceh na kraju. Bolji su u tom segmentu Francuzi podižu formu iz utakmice u utakmicu. Tako je uvek kod njih, bez obzira u kom su sastavu zato se ne bih osvrtao na povredu En Gesana. Njima je ta utakmica bitna za polufinale, ali nema predaje što se tiče nas. Igraćemo koliko možemo u ovom trenutku. O Belorusima ne razmišljamo, iako su nam realno šanse veće u tom meču. Do kraja igramo za svoju zemlju Srbiju i nas same.

Video: Izjave Bojana Beljanskog i Nemanje Obradovića