XS
SM
MD
LG

Novak stao u osmini finala

Najbolji srpski teniser, Novak Ðoković, poražen je u osmini finala Australijan opena od Južnokorejanca Hjeong Čunga sa 3:0 (7:6, 7:5, 7:6).

Kako su mnogi stručnjaci u toku meča govorili da Čung dobija Novaka njegovom igrom od prije par godina, tako je djelovalo. Teniser iz Južne Koreje odigrao je meč karijere, "čistio" linije, igrao fenomenalno u ključnim poenima. Sjajno je počeo meč sa dva brejka i dvije odbranjene brejk lopte. Novak se tek tada uključio u igru i uspio da izjednači na 5:5, ipak njegov protivnik je bio bolji u taj-brejku sa 7:4. Čung je opet dobro počeo set, napravio brejk, kog srpski teniser vraća i kada je trebalo da se ode u taj-brejk Ðokoviću je stao servis. To je Južnokorejanac iskoristio i sa par nevjerovatnih poena stigao do 2:0 u setovima.

U trećem setu Nole kreće sa brejkom, ali Čung odmah uzvraća istom mjerom. Kasnije su opet razmijenili po jedan brejk i otišlo se u taj-brejk. Novak tu gubi dva mini-brejka, ali izjednačava na 3:3, no do kraja Hjeong veže četiri poena i odlazi u svoje prvo četvrtfinale na Grend slemu.

Protivnik mu je Tenis Sandgern koji je savladao Dominika Tima.