XS
SM
MD
LG

Federer nakon pet setova do dvadesete GS titule

Švajcarac Rodžer Federer pobjedom nad Marinom Čilićem iz Hrvatske sa 3:2 (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1) odbranio je titulu na Australijan openu i tako stigao do dvadesete Grend slem titule.

 

Foto: miror.co.uk

 

Iako je već blizu 40. godini života Federer pravi nove rekorde i osvaja trofeje. Finale je počeo furiozno i za 26 minuta je osvojio prvi set sa 6:2. Čilić je ipak zaigrao bolje u drugom setu, propuštali su oba tenisera brejk prilike i otišlo se u taj-brejk. Tu Marin od 2:3 stiže do 6:4 i koristi drugu set loptu za 1:1 u setovima.

Treći set je bio najmirniji i pobjednik je riješen brejkom Rodžera u šestom gemu, a u narednom setu Švajcarac je poveo sa 3:1. Tada je hrvatski teniser pokazao svoje najbolje izdanje i osvojio je pet uzastopnih gemova za 2:2. Imao je Čilić i dvije šanse za brejk na samom startu petog seta, ali to mu nije uspjelo i vjerovatno ga i koštalo trofeja. Federer se vratio u ritam, prije svega psihički i sa laganih 6:1 stigao do šeste titule u Melburnu, a dvadesete na Grend slem turnirima.