XS
SM
MD
LG
08.02.2018 Administrator 413

Prvotimke Radničkog ugostile veteranke

Rukovodstvo Radničkog 1964 je kao jedan od osnovnih ciljeva u daljem radu označilo saradnju sa bivšim igračima i igračicama iz Kragujevca. Jedna od prvih akcija u tom nizu je revijalna utakmica između prvog tima ženske ekipe i bivših rukometašica, popularnih „Mohitica“ odigrana u sali druge kragujevačke Gimnazije.

Pre svega je viđena lepa rukometna predstava u kojoj su naše mlade rukometašice imale priliku da odigraju prijateljsku utakmicu protiv veteranki kragujevačkog rukometa koje su u mladosti branile boje nekadašnjih klubova Rk"Kragujevac" Rk"Student" i Rk"Lepenica". Utakmica je protekla u korektnoj atmosferi i takmičarskom duhu i od velikog je značaja treneru Rodoljubu Kurandiću da posle duže pauze i napornog pripremnog perioda proveri i uigra svoje igračice! Akcenat je stavljen na uigravanje novih akcija, a rezultat je bio u drugom planu. Bila je ovo prva u nizu prijateljskih utakmica sa našim nekadašnjim vrhunskim rukometašicama! Svaka utakmica bilo prijateljskog bilo takmičarskog karaktera je od velikog značaja za naše devojčice koje jedino tako mogu steći samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoj tim-poručila je Marija Lojpur, sportski director ženske ekipe RK Radnički 1964.

Uz konstataciju da ih je poziv obradovao I da bi trebalo organizovati što veći broj ovakvih druženja,jedna od najiskusnijih iz redova bivših igračica Nataša Činč je i dodala :

Redovne smo učesnice veteranskih turnira i ovakve utakmice nam puno znače, pogotovo što nemamo priliku da češće igramo. Predivan je osećaj i kada nekim svojim iskustvom možemo pomoći ovim devojčicama da steknu iskustvo i rutinu koja će im biti potrebna u daljem napredovanju. Zahvalne smo na pozivu rukovodstvu Radničkog 1964 i nadam se da će ovi susreti prerasti u tradicionalne.

Sledeću pripremnu utakmicu rukometašice Radničkog će odigrati 25. februara protiv ekipe “Jagodina 2”.