XS
SM
MD
LG

Startuje sezona, večiti derbi u Superkupu Srbije

Večiti derbi na startu nove sezone u srpskom ragbiju 13. Ragbisti Crvene zvezde i Partizana nastaviće tamo gde su stali prethodnu godinu i zvanično otvoriti takmičenje u novoj 2018. godini mečom Superkupa Srbije koji se igra na stadionu FK BASK Arena na Carevoj Ćupriji u nedelju 18. februara (13.00).

Beogradski večiti rivali prošle sezone konačno su upotpunosti prekinuli dominaciju Dorćola i između sebe podelili domaće trofeje – Kup je pripao crno-belima, a prvenstvo Zvezdi. Više razloga za zadovoljstvo imali su ipak ragbisti Partizana jer su u prvom finalu Balkan Super Lige upravo protiv crveno-belih stigli do druge titule u sezoni i tako se samo u nedelju dana revanširali za poraz u finalu plej-ofa Superlige Srbije.

Ekipe se jako dobro poznaju i nema sumnje da neće nedostajati motiva i kod njih i kod nas da otvorimo sezonu osvajanjem pehara. Naše ambicije u ovoj sezoni se znaju – idemo da uzmemo sve što možemo i znamo da nam je Zvezda najveći protivnik – izjavio je trener regionalnog prvaka, Admir Hadžić.

Prošle sezone u Superkupu Srbije, titulu je uzeo Dorćol što je ispostavilo se bio poslednji trzaj najtrofejnijeg domaćeg kluba nakon ozbiljnog pada. Dorćolci su tako stigli do drugog trofeja u ovom takmičenju dok je još Superkup osvajala samo Zvezda – 2016. godine.

Ovo je veoma bitna godina za naš klub jer je uprava veoma ambiciozno ušla u formiranje tima, dovedena su nova strana pojačanja i još što je bitnije imamo novog trenera, Australijanca Treva Smita. Očekivanja su velika, ali mi smo veoma uzbuđeni da što pre izađemo na teren i vidimo koliko smo napredovali – kaže pred Superkup Srbije kapiten crveno-belih Vojislav Dedić.

Zvezda je nastavila sa prošlosezonskim trendom dovođenaj stranih pojačanja, pa će tako u novoj sezoni ekipu voditi Australijski trener Trev Smit. U tim se vraća pojačanje sa kraja prošle godine Džek O’Brajan, dok su pristigli Amerikanac Lamonte Gadis i Škot Sem Heron. Posebno pojačanje predstavlja prelazak jednog od najboljih srpskih ragbista poslednjih godina, Stefana Nedeljkovića iz Dorćola. Ipak, ekipa je ostala bez dvojice veoma važnih igrača, Vladice Nikolića i Miloša Ćalića koji se otišli u Francusku.

Na drugoj strani, kod crno-belih nije bilo bitnijih promena u igračkom sastavu. Inače, ovo će biti ukupno jubilarni 20 večiti derbi i do sada Zvezda ima 12 pobeda, Partizan šest, a jedna utakmica je završena nerešenim rezultatom.