XS
SM
MD
LG

FK Inđija: Analiza urađenog u pripremnom periodu

Fudbalski klub Inđija je četvrtu nedelju za redom u pripremnom periodu. Odigrane su i trening utakmice. Taj period priprema je sada iza zeleno bele porodice i vreme je za neku analizu. Na taj period rada se osvrće šef stručnog štaba, Srđan Blagojević,

"Mi smo odradili četvrtu nedalju rada. U petoj smo i imamo još tri nedelje. Došli smo na više od pola pripremnog perioda. Možemo da napravimo neku analizu. Ono što bih prvo istakao jeste da sam prevashodno zadovoljan uslovima koje nam je Uprava FK Inđija omogućila što se tiče treninga. Veliku većinu treninga, treniramo u Sportskom centru FSS u Staroj pazovi, što nam u mnogome olakšava posao i omogućava da izbegnemo onu promenu podloge, one na kojoj treniramo. Da ne bismo išli sa blata na tvrdu podlogu. Znači omogućava nam jedan miran rad na tehničko taktičkim stvarima, na nekim principima igre.  Tako da sam izuzetno zahvalan na tome Upravi FK Inđija i prijateljima koji su to omogućili".

Prelazni rok. Otprilike ste i nagovestili da će biti dosta promena u zeleno belom timu. Određen broj igrača je došao, određen broj igrača je otišao. Kako Vi vidite u globalu to ?

"Prelazni rok, kao i svaki drugi. Ono što smo planirali, delimično smo ostvarilii. Uvek je tako u prelaznom roku. Nešto su nam bile opcije primarne u ovom trenutku, možda nismo uspeli da odradimo u ovom prelaznom roku. Odradili smo neke stvari za koje ćemo tek u naknadnom nekom periodu, periodu prvenstva moći da definišemo, da li su prava rešenja ili nisu. U ovom trenutku sam ja zadovoljan kako se novajlije u dresu FK Inđija pokazuju. Mogu da kažem da smo otišli u dobrom smeru. Da smo uspeli da pojačamo konkurenciju na određenim pozicijama. Da sastavimo ekipu koja će biti homogenija nego što je to bila ekipa u prvom delu prvenstva. Da ćemo na nekim mestima imati veću konkurenciju nego što smo imali u jesenjem delu".

Jedno pitanje vezano za golmane. Odjednom smo kao i na početku jeseni ostali bez golmana. Ovog puta slična priča. I imamo jednog povratnika baš na toj poziciji, koliko ste sada zadovoljni sa tim momcima koji će čuvati mrežu ?

"Nama je znate i sami, neplanirano otišao Rasko Šuljagić. Imali smo tu situaciju, da se ne ponavljam već po ko zna koji put vezano za golmane u prvom delu sezone. Kada su sva tri dobila šansu. Poučeni tim iskustvom, odlučili smo da i u ovoj polusezoni imamo tri golmana. Tu je Bojan Knežević kao neko koji je već dugo godina ovde. Koji još uvek nije sasvim opušten što se tiče trenažnog procesa, još uvek oseća strah i posledice te povrede koju je imao u prvom delu. Nakon nekoliko pokušaja i dugog vaganja i opcija koje su nam bile u prelaznom roku, opredelili smo se za Miloja Prekovića. Koji je, ja se nadam, to jest ubeđen sam u to, opcija koja odgovara našem modelu, našem konceptu igre. To potvrđuje iz dana u dan. I kao onaj konačni deo, kada su golmani u pitanju došli smo do rešenja da je najbolje da se Stanivuković Dejan, koji je bio i u predhodnom mom periodu ovde u Inđiji i kada sam ja bio u predhodnom navratu, vrati u klub i da bude u konkurenciji zajedno sa predhodno pomenutom dvojicom. Da oni čine taj tim golmana uz naravno trenera golmana Dragana Babića, koji će taj posao obaviti na maksimalno zadovoljavajući način".

Posle utakmice sa Teleoptikom sa kojim se zeleno beli takmiče u Prvoj ligi Srbije, a potom i utakmicom sa superligašem Voždovcem, počinje završni deo priprema, sve do meča sa Bežanijom. Šta još treba uraditi do prvog kola ?

"Nama trenerima nikad nije dovoljno treninga. Uvek nedostaje jedan trening ili jedna vežba. Ja sam u principu perfekcionista. Tako da volim i težim ka tome da sve funkcioniše kako treba. Mi smo odradili znači četiri nedelje. Odradili smo utakmice u kojima smo dosta nekih stvari i probali. Novina u konceptu i modelu. Probali smo sve igrače. Svi su imali prostora po 45 minuta da pokažu šta znaju, da se nametnu. Sada smo u fazi gde ulazimo u taj ritam gde ćemo igrati na svaka tri dana utakmice. Gde će morati da se povećava minutaža igračima. U skladu sa tim i predhodna utakmica sa Teleoptikom je bila u tom nekom obliku gde je jedna grupa igrača igrala 60 minuta, a druga grupa 30. Imaćemo sutra i naknadno zakazana utakmica prekosutra, gde ćemo omogućiti svim igračima da odigraju po 90 minuta. Sutra protiv Voždovca, a prekosutra protiv Stepojevca. Tako da će posle ta dva dana igrači imati po 90 minuta. Ostaje nam posle još dve utakmice. Protiv ČSK-a za vikend i protiv Lokomotive idućeg utorka gde će opet najverovatnije dve ekipe igrati po 90 minuta. Tako da ćemo imati u tom kontekstu, neku jasniju sliku. Nakon toga ćemo moći da povučemo crtu šta smo uradili. Nakon toga imamo jedan mikro ciklus oporavka do generalne probe protiv TSC-a. Posle ulazimo u klasični takmičarski mikro ciklus, neko rasterećenje i osveženje ekipe. Tada ćemo definitivno prelomiti koji će to jedanaest igrača istrčati na teren na prvoj utakmici protiv Bežanije. Još uvek nemam jasnu sliku. Kada sam se već dotakao te teme, moram da pohvalim igrače, koji jako savesno obavljaju svoj posao.Maksimalno se trude. U početku smo bili malo heterogeni, to jest nismo bili kompaktni. Dolazimo sa različitim navikama. Sa različitom vizijom. Sa različitom idejom. Zahvaljujući tom trudu, prevashodno igrača i angaržovanja u stručnom štabu i podršci stručnog štaba idemo ka napred. Što je jako bitno. Preostaje nam da u naredne tri nedelje i ono što apostrofiramo kao ne probleme, već kao izazove u rešavanju kada je igra u pitanju rešimo do početka prvenstva".

 

 


30 .kolo Prva liga Srbije
TSC 7 : 0 Temnić 1924
Sloboda 0 : 3 Radnički (P)
Inđija 1 : 1 Proleter
Teleoptik 0 : 0 Bežanija
Radnički 1923 0 : 3 Dinamo
Novi Pazar 2 : 2 Budućnost
Sinđelić 2 : 1 Metalac
Jagodina 3 : 2 ČSK Pivara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 30 20 5 5 65
2 Dinamo 30 20 3 7 63
3 Metalac 30 17 6 7 57
4 TSC 30 15 9 6 54
5 Inđija 30 12 9 9 45
6 Sinđelić 30 13 6 11 45
7 Bežanija 30 11 11 8 44
8 Teleoptik 30 10 10 10 40
9 Novi Pazar 30 9 13 8 40
10 Budućnost 30 9 11 10 38
11 Radnički 1923 30 10 6 14 36
12 Sloboda 30 9 7 14 34
13 Radnički (P) 30 8 7 15 31
14 Temnić 1924 30 6 8 16 26
15 ČSK Pivara 30 4 10 16 22
16 Jagodina (-6) 30 3 7 20 10