XS
SM
MD
LG

Mačva u subotu dočekuje Vojvodinu

Šabačka Mačva u subotu, 24. februara odigraće prvu utakmicu prolećnog dela superligaškog prvenstva na domaćem terenu. U okviru 24. kola, Šapčani dočekuju ekipu Vojvodine. Utakmica počinje u 15 časova, a direktan prenos je na Televiziji „Arena sport“. 

Na konferenciji za novinare FK „Mačva“ u najavi kola očekivanja su izneli šef struke Dragan Aničić i prvotimci Nenad Gavrić i Nenad Filipović. U prvom delu prvenstva na gostovanju ekipi Vojvodine, Mačva je poražena minimalnim rezultatom 1:0, a kako ističe Aničić, pred ovu utakmicu je optimista, jer odnos kakav igrači imaju prema obavezama i treninzima u izuzetno teškim uslovima, na neadekvatnom terenu usled nepovoljnih vremenskih uslova, mora da donese i pozitivan rezultat pre ili kasnije. 

„Na gostovanju Čukaričkom predstavili smo se u dobrom svetlu, iako to rezultatski nije pokazano, važno je samo da nastavimo tako i realizacija šansi će biti popravljena. FK „Vojvodina“ je klub sa velikom tradicijom, ekipa je promenila trenera na polusezoni i sada imaju jednu potpuno novu igru, ali upoznati smo i sa načinom igre i sa kvalitetom igrača, medju kojima su i momci koji prevazilaze čak i kavlitet Super lige. Tokom prelaznog roka su se dobro pojačali, doveli su Radovanovića, Arsića...proverene superligaške igrače. Vojvodina je sigurno jedan veliki izazov za sve nas u klubu. U prvom delu prvenstva smo bili blizu osvajanja boda, nadam se da ćemo ovde pred našim navijačima, koje ovom prilikom pozivam da dođu u velikom broju, uspeti da osvojimo bodove. Da je dobar teren, očekivao bih jednu dobru igru u subotu, jer i oni i mi hoćemo da igramo kvalitetan fudbal, ovako s obzirom na okolnosti i vremenske prilike, biće velika borba tokom celog meča“, kaže Aničić.

Pre dve godine u dresu Vojvodine, a sada prvotimac Mačve Nenad Gavrić u narednu utakmicu ulazi ambiciozno i veruje da će uz podršku brojne publike bodovi ostati u Šapcu.

„Očekuje nas težak meč u teškim vremenskim uslovima. Želim prvo da pozovem navijače da dođu u što većem broju jer će nam njihova podrška mnogo značiti. Ekipa Vojvodine je skup veoma dobrih igrača, tu su Vukasović, čini mi se da će golman Perić biti čuvar mreže, što mi je veoma drago jer nije dobijao šansu već dve godine. Tu su još Mihajlović, Arsić kao jedno veliko pojačanje iz Niša i predvođeni jednim iskusnim i dobrim trenerom koji je napravo odlične rezultate u Voždovcu, svakako će biti izazov za nas, ali nadam se da ćemo pred punim tribinama ostavriti dobar rezultat i uzeti sva tri boda“, ističe Gavrić.

Golman Nenad Filipović kaže da je svaka utakmica do preseka bodova, finale za klub i da je svaki bod izuzetno važan.

„Mislim da u subotu neće biti favorita, jer zbog snega koji je pitanje je kakav će biti teren pred utakmicu, ali ko bude ušao sa više želje i koncentracije, on će i odneti bodove. Nadam se da ćemo to biti mi, znamo Vojvodinu, videli smo njihove vrline i mane, probaćemo to i da iskoristimo. Dolaze u Šabac sa novim trenerom i nekoliko jakih pojačanja, ali verujem u svoju ekipu i očekujem da ćemo u subotu obradovati našu publiku. Za golmana je najbitnije da ne primi gol, jer kad god nismo primili pogodak, pobedili smo utakmicu. Nadam se da ćemo i u subotu sačuvati mrežu“, ističe Filipović.

Ulaznice za ovaj meč mogu se kupiti na biletarnicama „Stadiona Mačva“ u Šapcu od 12 sati na dan odigravanja utakmice. Zapadna tribina – 500 din, Istok – 300 i Jug - 200 dinara. Podsećamo da po propisu superligaškog takmičenja, deca do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji roditelja ili staraoca i u tom slučaju ulaz na stadion za decu do 16 godina je besplatan.

Kapije stadiona FK „Mačva“ otvaraju se u 13 časova. U skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije, ovlašćeni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu fotografisaće i snimati posetioce i učesnike.

Podsećamo da je po posećenosti superligaških utakmica, na osnovu u sportskim medijima objavljenih informacija, šabačka Mačva trenutno na visokom trećem mestu, odmah nakon Crvene zvezde i Partizana. Ovim putem FK „Mačva“ se zahvaljuje vernim navijačima za svu podršku koju pružaju našim momcima u borbi za što bolji plasman u superligaškom društvu i poziv da i u prolećnom delu prvenstva iz Šapca pošaljemo pravu sliku u svet, kako se navija sportski i voli svoj klub!

pr Ana Acan


30 .kolo Superliga Srbije
Mačva 2 : 1 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Zemun
Napredak 3 : 1 Radnički
Vojvodina 2 : 1 Rad
Voždovac 0 : 0 Čukarički
Spartak ŽK 3 : 1 Radnik
Javor Matis 2 : 1 Bačka
Partizan 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda (-2) 30 25 4 1 77
2 Partizan (-2) 30 20 7 3 65
3 Čukarički 30 14 9 7 51
4 Radnički 30 14 8 8 50
5 Spartak ŽK 30 14 7 9 49
6 Voždovac 30 13 8 9 47
7 Napredak 30 13 7 10 46
8 Vojvodina 30 12 8 10 44
9 Radnik 30 10 6 14 36
10 Mladost 30 9 8 13 35
11 Zemun 30 9 8 13 35
12 Mačva 30 9 4 17 31
13 Bačka 30 8 6 16 30
14 Javor Matis 30 7 4 19 25
15 Borac 30 6 5 19 23
16 Rad 30 6 3 21 21