XS
SM
MD
LG

Ostvaren cilj, zaboravljeni Pazar i Plana, Pirot sigurno do bodova!

Možda grešim, ali nekako se osetila strepnja pred ovu utakmicu. Ovi momci, koji su do Novog Pazara  gazili protivnike, poraženi su u prepunoj Hali Kej i to je zabolelo do srži. Onda je došla Plana, još jedan poraz i nešto se uvuklo u duše ovih momaka. Zato je trebalo "kliknuti", ponovo, savladati komšiju na tabeli u učvrstiti poziciju koja sama za sebe dovoljno govori o Markovom timu.

 

Večeras se ta strepnja možda osetila do prvih lopti, do prvih koševa. Kako je vreme odmicalo, sve sigurnije vodjstvo. Gosti iz Arilja jedna stereotipna ekipa, igra na isti način svaki napad, tražeći dvojicu centara, koje su Matović i Pendić često ,,lupali,, po lopti i zaustavljali njihove napade.

Naši momci su stalno imali prednost. U 4.minutu 6:3 zakucavanje Matovića, 7. minut 18: 7  serija Djonlića. Uplašila nas je  tehnička Rašiću i njegov treći penal veoma rano , što je uticalo da ,,zlatna ruka,, našeg tima presedi dugo na klupi , vidno neraspoložen. Kako je vreme odmicalo Pirot se ,,namestio,, na nekih desetak koševa razlike i tako ušao u drugo poluvreme. Na semaforu i više od toga 43:28. Najava sigurne pobede.

U nastavku, po koji tračak nade za goste da mogu da iznenade, ali se sve to brzo gubilo u ,,trojkama,, Jovanovića, Djonlića, Stojanovića ,,dvojkama,, G.Radulovića, Ljubenkovića. Povratak  Rašića u igru i standardno dobri  već pomenuti,  dotukla je goste i  uskratila svaku nadu da mogu da se u Pirotu revanširaju za poraz u Arilju. Trojkom se oglasio i mladi Dimitrije Djordjević, a poslednja dva minuta igrali su zajedno sa njim vršnjaci Stefanović, Radulović, Manojlović. Predvodio ih je Djonlić…I tu je lagano meč priveden kraju. Prava rutinska pobeda, bez mnogo uzbudjenja, laka za sudjenje, protivnik prosečan, ponekada uspevajući da nekim napadom ipak pokaže zašto je u ,,gornjem,, domu. Dakle, maleri su razbijeni, Novi Pazar i Velika Plana ostaju daleko iza Markovih momaka. Sledi nastavak i nove borbe i radosti, naravno!

Druga liga Srbije 19.kolo:  Pirot:  Pirot –  Klik Arilje   79 : 63   (22 :13, 21:15, 19:19, 17: 16)     

Pirot: G. Radulović10  (4  : 4),  Djonlić 15  3 tr , D.Djordjević  3 1 tr, Stefanović, Jovanović 9 3 tr. U.Radulović, Rašić  2  ( 2: 2), Pendić  8,  Manojlović, Ljubenković 6,  Matović  13 (2:1) Stojanović 11 3tr.