XS
SM
MD
LG

PLS: Težak raspored za zeleno-bele

I pred sam start drugog dela takmičenja u Prvoj ligi Srbije za Fudbalski klub Inđiju je bilo evidentno da su prva četiri kola poprilično teška. Dva gostovanja kod klubova koji su se borili za opstanak, a sa druge strane domaćinstvo klubovima koji žarko žele u elitu. Tri meča su iza zeleno belih, a taj četvrti je u nedelju kada stiže najneugodiniji prvoligaški gost, Metalac. O tom periodu iza svog tima, ali i o rivalu koji ih očekuje ovako razmišlja šef stručnog štaba u zeleno belom timu Srđan Blagojević.

Srđan Blagojević, foto: Anđelko Belić

"Taj ciklus od četiri utakmice za koji smo rekli da su izuzetno teške. Najteži mikro ciklus u ovoj polusezoni završavamo prekosutra u nedelju protiv Metalca. Iza nas je jako teška naporna i stresna utakmica, prekjuče u Dobanovcima. Zadržaću pravo da se mnogo ne osvrćem na tu utakmicu. Mi smo malo juče tugovali. Zbog ishoda, zbog okolnosti koji su bili na toj utakmici i danas ćemo odmah posle ove konferencije uraditi analizu u kjoj ćemo se kao što sam i prošli put rekao u razgovoru  osvrnuti na pre svega dobre stvari i na probleme koje smo imali u igri, to jest na ukazivanje na određene greške u cilju unapređenja naše igre. Odmah posle toga izaćićemo na trening i okrenuti se ka narednom protivniku. U sličnoj situaciji smo kao i pre dve nedelja kada nam je ovde u goste dolazila ekipa Dinama iz Vranja. Sada nam ovog puta dolazi ekipa Metalca. Koja je ako ne istog, onda i višeg kvaliteta kada je ekipe u pitanju u odnosu na ekipu Dinama iz Vranja. Očekuje nas izuzetno težak ispit. Naravno mi prepuštamo ulogu favorita gostima jer to tabela u ovom trenutku pokazuje. Nećemo da pretimo, ali kao i uvek verujemo u sebe, verujemo u svoje sposobnosti i očekujem da ćemo se dostojno suprostaviti jednom od favorita za ulazak u Super ligu".

Ova predhodna utakmica je prava škola kako izdržati jednu utakmicu gde ste gotovo celu utakmicu igrali sa igračem manje na terenu. Još teže što je to bio golman. Koliko će Vam ta škola pomoći u meču protiv ekipe koja igra najbolje na gostovanju od svih prvoligaša i uz to su neporaženi tim ?

"Svaki problem, svaki poraz su u suštini neka škola. I to što nam se izdešavalo na toj utakmici ćemo upravo sada izanalizirati. Sagledati gde su bile dobre stvari, sagledati gde su bili problemi, gde smo mogli bolje da odreagujemo i da donesemo zaključak šta je trebalo to da uradimo i pored takvih okolnosti u najmanju ruku prođemo na takvoj utakmici neporaženi. Tako da posle svake utakmice, bilo da je to pobeda, bilo da je to poraz, mi svaku utakmicu izanaliziramo. Na svaku sitnicu obratimo pažnju. Preostaje nam samo da očekujemo da će to u nekom narednom periodu dati pozitivan rezultat".

U ovom trenutku igrački bilten. Znamo da nemate prvog golmana na raspolaganju. Poznato je da je bilo i povređenih igrača, kakava je tu sada situacija ?

"Tu smo opet u problemu. Nikako da se kompletiramo što se toga tiče. Ponavljam, svaki igrač od devetnaest koliko nas ima, plus golmani što čini dvadeset i tri igrača. U svakog igrača verujemo. Svakom igraču pružamo podršku. Naravno da ćemo biti oslabljeni neigranjem Prekovića, zatim Marka Nikolića koji ima četiri žuta kartona i Bojana Mlađovića koji je još uvek rovit. Imamo kadrovskih problema, ali pokušaćemo da ih rešimo i nadam se da će oni igrači koji preuzmu ulogu, onih koji trenutno nisu na raspolaganju, da će dati pun doprinos i adekvatno odgovoriti zadacima koji su ispred njih".

Miloš Milisavljević je jedan od igrača koji su u zimskom prelaznom roku stigli u zeleno beli tabor. Već na startu je plenio sa svojom igrom pred probirljivom inđijskom publikom. Nedeljna utakmica sa Metalcem je poseban izazov za ovaj tim Inđije. O tome ovaj igrač ovako razmišlja,

"Što se tiče utakmice sa metalcom, sigurno je da nam dolazi jedna izuzetno kvalitetna ekipa i sigurno je da nas očekuje jedna teška utakmica. Sa druge strane pokazali smo da znamo i umemo da igramo sa ekipama koje su u vrhu. Mislim da ako u utakmicu biudemo ušli maksimalno koncetrisamo i angaržovano od prvog do poslednjeg minuta, mislim da možemo da se nadamo bodovima. Sigurno da neće biti laka utakmica. Očekuje nas, koliko sam gledao prognozu, kiša. Neće biti idealan teren. Ovom prilikom bih teo da pozovem da u što većem broju dođu navijači, podrže nas i nadam se pozitivnom ishodu".

Utakmica protiv Metalca se igra u nedelju sa početkom od 15,30 časova na Gradskom stadionu u Inđiji.


30 .kolo Prva liga Srbije
TSC 7 : 0 Temnić 1924
Sloboda 0 : 3 Radnički (P)
Inđija 1 : 1 Proleter
Teleoptik 0 : 0 Bežanija
Radnički 1923 0 : 3 Dinamo
Novi Pazar 2 : 2 Budućnost
Sinđelić 2 : 1 Metalac
Jagodina 3 : 2 ČSK Pivara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 30 20 5 5 65
2 Dinamo 30 20 3 7 63
3 Metalac 30 17 6 7 57
4 TSC 30 15 9 6 54
5 Inđija 30 12 9 9 45
6 Sinđelić 30 13 6 11 45
7 Bežanija 30 11 11 8 44
8 Teleoptik 30 10 10 10 40
9 Novi Pazar 30 9 13 8 40
10 Budućnost 30 9 11 10 38
11 Radnički 1923 30 10 6 14 36
12 Sloboda 30 9 7 14 34
13 Radnički (P) 30 8 7 15 31
14 Temnić 1924 30 6 8 16 26
15 ČSK Pivara 30 4 10 16 22
16 Jagodina (-6) 30 3 7 20 10