XS
SM
MD
LG
01.04.2018 Administrator

"Orlovi" na okupu, Cupara: Akcija u Nemačkoj dobra priprema za Portugalce

Reprezentacija Srbije okupiće se u nedelju u Beogradu, odakle već u ponedeljak rano ujutru kreće put Nemačke, gde će u sredu u Lajpcigu (19 časova) i subotu (14.30) u Dortmundu odigrati dva prijateljska meča sa selekcijom domaćina, bronzanom reprezentacijom sa prošlih Olimpijskih Igara u Riju. Selektor Ljubomir Obradović pozvao je 20 igrača na aprilsku akciju, koju je sa prvobitnog spiska zbog povrede morao da otkaže pivotmen skopskog Vardara, Mijajlo Marsenić, a umesto njega je pozvan kružni napadač španskog Ademar Leona - Živan Pešić.

Foto: RSS


Golman srpskog nacionalnog tima, Vladimir Cupara (24), sa nestrpljenjem očekuje prve provere posle Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, gde su "orlovi" zauzeli 12. mesto.

Utakmice sa Nemačkom poslužiće nam kao dobre provere za junski baraž sa Portugalcima. Tu je nov trener, ima i dosta novh igrača, sigurno je da će nam biti teško protiv ozbiljnog rivala, ali verujem da ćemo pružiti dobar otpor - kaže golman španskog Ademar Leona, koji će na leto obući dres poljskog velikana - PGE Vive Kielcea. 

Prva nedelja aprila biće i jedina prilika da se reprezentacija okupi pre junske akcije - baraža sa Portugalcima za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Portugalija je jedna jako nezgodna ekipa. Imaju dosta kvalitetnih igrača, dobrog trenera i uvereni su u prolaz dalje zbog naše trenutne situacije. Opet, mi smo Srbija, uvek idemo na pobedu i želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ako budemo posvećeni i zaigramo najbolje što možemo, mi ćemo se pitati na terenu - jasan je Vladimir Cupara.