XS
SM
MD
LG

PLS: Na redu "Vojvođanski derbi"

Iza fudbalera Inđije su četiri izuzetno teška iskušenja. Na gostovanjima se igralo protiv davljenika, a na svom terenu protiv najboljih prvoligaških ekipa.

Rogač i Blagojević. Foto: Anđelko Belić

Iz tog zbira od četiri odigrana meča, dve pobede na svom terenu te remi i čudan poraz u Dobanovcima. U nedelji iza nas zeleno beli tim je igrao protiv svog tradicionalno neugodnog rivala, Metalca na Gradskom stadionu u Inđiji. Zbog toga je usledio i osvrt sa pristojne vremenske distance na taj meč od strane šefa struke Srđana Blagojevića,

"Samo ukratko. S'obzirom da se uvek rukovodimo onim što je prošlo, to ostavljamo iza sebe i odmah poseban akcenat bacamo na ono što je ispred nas. Jer je to najvažnije, najvažnija situacija sledeća. Šteta bi bilo ne osvrnuti se sa par rečenica na ono što je prošlo. Izuzetno teška utakmica, ponovljeni uslovi kao protiv Vranja. Protivnik izuzetno kvalitetan. Jedan od kandidata za ulazak u Super ligu. Mi smo mogu da kažem odigrali kvalitetnije nego što je to bila čak i na utakmici protiv Dinama iz Vranja. Pokazali su momci da imaju karakter. Da i posle one utakmice protiv Dobanovaca i dosta teške situacije su sposobni da psihološki i prevaziđu to neko stanje i da donesu neku novu energiju, strast. U krajnjem slučaju pokažu kvalitet koji poseduju. Sve to je rezultiralo pobedom protiv Metalca, ja im na tome čestitam. Bavili smo se tima jedan, dva dana. Juče smo uradili analizu te utakmice. Opet smo ukazali na dobre i loše stvari koje su bile na toj utakmici. Već danas, s'obzirom da je kraća nedelja takmičarskog mikrociklusa, da traje šest dana radimo analizu sledećeg protivnika. ČSK iz Čelareva. To je ono što nam je u principu najvažnije".

Završio je šef struke Srđan Blagojević, a potom u dahu dobao,

"Kad smo već kod ČSK-a. Ekipa koja je pretrpela velike promene u polusezoni. Dosta igrača im je otišlo, dosta igrača im je došlo. U najvećoj meri mladi talentovani igrači iz Vojvodine i trener je nov sa superligaškim iskustvom, kolega Vladimir Buač. Očekujem veoma tešku utakmicu bez obzira što naš domaćin u prvih četiri kola praktično nije postigao gol. Gledajući utakmice koje su igrali ni u jednoj nisu imali podređeni položaj. Naprotiv. Sve su utakmice bile egal. Sve su utakmice mogli da prelome u svoju korist u određenom trenutku. Međutim nisu uspeli. Svakako da ti rezultati koji su možda slabiji u ovom trenutku nas neće zavarati. Mi smo na posebnom iskušenju. Sada je ispred nas zadatak da pokažemo psihološku stabilnost i karakter, da kada smo izašli iz ovog teškog ciklusa, od ove četiri utakmice pokažemo da smo stabilni, da smo sposobni da ponavljamo kvalitetne rezultate u kontunitetu".

Od starta takmičenja ovog proleća, Srđan Blagojević ni jednom nije mogao da računa na sve igrače. O tom sadašnjem stanju igračkog kadra on ističe,

"Nekako smo navikli da pred svaku utakmicu imamo neki kadrovski problem. Tako da se više nešto i nepotresamo oko toga. I dalje nam stoji isti problem vezanog za Cigera koji još uvek nije počeo da trenira. Još uvek od utakmice sa Dinamom iz Vranja je u problemu Bojan Mlađović. Sada trenutno imamo problem sa Vraštanovićem koji ima problem sa leđima. Juče na treningu se požalio Anđelković na povredu lista. Nikodijević nije trenirao dva dana zato što je bio bolestan, ali danas se pojavio, tu je. Tako da imamo konstantno, da nazovem problemčiće kada je u pitanju sastav, ali ja ću uvek isto reći i uvek ćete dobiti isti odgovor od mene, apsolutno verujem u svakog igrača koji se pojavi na terenu i verujem da je ova grupa momaka sposobna da odgovori zahtevima svih utakmica, pa i ove koja je ispred nas".

Ivan Rogač pleni na terenu sa svojom sigurnošću u zadnjij liniji odbrane zeleno belih, a ispred golmana. Ta njegova igra daje sigurnost i ostalim igračima na terenu. Rogač se osvrnuo na meč koji ih očekuje u Čelarevu,

"Ekipu Čelareva odlično poznajemo. Igrali smo sa njima u pripremnom periodu. Znamo šta nas očekuje. Dobro smo se pripremili. Uz pristup i angaržovanje kakvo smo imali na utakmicama na domaćem terenu, mislim da smo spremni da pobedimo prvu utakmicu na strani i da donesemo važna tri boda u Inđiju".

Utakmica u Čelarevu se igra u subotu sa početkom od 15,30 časova.


30 .kolo Prva liga Srbije
TSC 7 : 0 Temnić 1924
Sloboda 0 : 3 Radnički (P)
Inđija 1 : 1 Proleter
Teleoptik 0 : 0 Bežanija
Radnički 1923 0 : 3 Dinamo
Novi Pazar 2 : 2 Budućnost
Sinđelić 2 : 1 Metalac
Jagodina 3 : 2 ČSK Pivara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 30 20 5 5 65
2 Dinamo 30 20 3 7 63
3 Metalac 30 17 6 7 57
4 TSC 30 15 9 6 54
5 Inđija 30 12 9 9 45
6 Sinđelić 30 13 6 11 45
7 Bežanija 30 11 11 8 44
8 Teleoptik 30 10 10 10 40
9 Novi Pazar 30 9 13 8 40
10 Budućnost 30 9 11 10 38
11 Radnički 1923 30 10 6 14 36
12 Sloboda 30 9 7 14 34
13 Radnički (P) 30 8 7 15 31
14 Temnić 1924 30 6 8 16 26
15 ČSK Pivara 30 4 10 16 22
16 Jagodina (-6) 30 3 7 20 10