XS
SM
MD
LG

Mačva u nedelju gostuje ekipi Bačke

U okviru 02. kola play-out faze takmičenja Super lige Srbije, šabačka Mačva u nedelju od 17 časova gostuje ekipi OFK „Bačka“ u Bačkoj Palanci. U prvom susretu SLS na domaćem terenu sa ekipom Bačke, Šapčani su igrali nerešeno 1:1, a na gostovanju crveno-crni su poraženi rezultatom 2:1. U 1/16 finala Kup takmičenja Šapčani ekipu Bačke eliminišu iz daljeg takmičenja, uspešnijim izvođenjem penala. Kroz ove susrete obe ekipe su se dobro upoznale, a sada će odmeriti snage i u plejaut utakmici.

Na redovnoj konferenciji za novinare FK „Mačva“, šef struke Dragan Aničić kaže da je u susretu sa Bačkom pobeda imperativ, ali ni nerešen rezultat nije nepovoljan. „Ekipa Bačke je jedna mlada i talentovana ekipa, dobro vođena od strane trenera Miloševića, igrali smo protiv njih nekoliko susreta, a u poslednjem na gostovanju smo poraženi. Tu sam ostali dužnici tako da ja ne volim nikome da dugujem, ali ni meni da dguju. Potrudićemo sa naše strane da ponovimo dobar rezultat iz prvog kola plejauta, jer smo veoma blizu našeg cilja. Međutim, kada si blizu i kada ti fali malo, to zna i da se oduži, ali ja sam pristalica toga da sve što možeš odmah, to odmah i uradiš, da ne ostavljaš repove i za kasnije. Probaćemo i u ovoj utakmici da ostavrimo pobedu, ali i nerešen rezultat je dobar za nas. Sa jednom dobrom utakmicom u Bačkoj 99 posto bi već sve rešili“, kaže Aničić.

Čuvar mreže crveno-crnih, Nenad Filipović nada se da će ekipa biti potpuno odmorna za naredni susret, a svesni činjenice da bi pobeda značila mirniji nastavak plejauta, sigurno će svi momci pružiti svoj maksimum. „Već od sredine aprila i početka plejauta ušli smo u ritam utakmica na svaka tri-četiri dana, što nas očekuje gotovo do kraja prvenstva. U sredu smo odigrali prvi polufinalni susret kupa protiv Maladosti iz Lučana, a već u nedelju gostujemo ekipi Bačke. Nadam se da će se ekipa oporaviti i osvežiti do nedelje i gostovanja Bačkoj, jer faktički sa tom pobedom mislim da bi smo 99% obezbedili opstanak u ligi i ušli mirnije i rasterećenije u završnicu plej-auta“, rekao je Filipović.

Ni nakon susreta sa Bačkom, Šapčani neće imati mnogo vremena za odmor kao što je to bio slučaj posle polufinalne Kup utakmice, jer ih treće kolo plejauta (po trenutnom rasporedu) očekuje u sredu 25.aprila kada dočekuju Rad. Četvrto kolo se igra takođe u Šapcu, 29. aprila sa ekipom Radnika, dok u petom kolu, 05. maja Mačva gostuje ekipi Mladosti u Lučanima. Već 09. maja Šapčani igraju revaš utakmicu polufinala Kup-a Srbije u Lučanima. Ponovo nakon svega tri dana, Mačva dočekuje Javor-Matis 12. maja, a poslednja sedma utakmica finalne faze takmičenja Super lige Srbije igra se 19. maja, kada Mačva gostuje ekipi Zemuna.  

pr Ana Acan


Javor 1 : 1 Rad
Zemun 1 : 1 Mačva
Bačka 3 : 2 Borac
Radnik 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 7 17 28
2 Mladost 37 11 11 15 27
3 Zemun 37 11 10 16 26
4 Mačva 37 11 8 18 26
5 Rad 37 10 6 21 26
6 Bačka 37 11 7 19 25
7 Javor 37 10 6 21 24
8 Borac 37 7 5 25 15