XS
SM
MD
LG

Saopštenje FK Radnik povodom inicijative FK Partizan

FK Radik iz Surdulice je neprijatno iznenađen nesportskom inicijativom rukovodstva FK Partizan da se finale Kupa Srbije između Partizana i Mladosti zakazano je za sredu, 23. maj, ne održi na stadionu u Surdulici.

„Super liga Srbije“ nosi ovakav naziv upravo zato što ravnomerno reprezentuje sve sportske klubove u tom rangu takmičenja, bez obzira iz kog dela Srbije dolaze. Zato koristimo ovu priliku da podsetimo upravu Partizana da je Surdulica sastavni deo Republike Srbije.

U Surdulici se za svaku utakmicu traži karta više, dok takozvani „veliki klubovi“ ne mogu ni trećinu svojih kapaciteta da popune. Na predstojećoj utakmici neće manjkati ni iskrenih navijača, jer naša deca u južnoj Srbiji vole pravi fudbal i vatreno navijaju.

Moguće je da kapacitet broja mesta na tribinama nije po meri gospode iz Beograda, ali smo ubeđeni da takvo mišljenje ne dele istaknuti ljubitelji fudbala. Nema razloga za frustracije, jer finale Kupa se neće igrati na livadi, već na stadionu evrpskog ranga. Zato pozivamo gospodina Milorada Vučelića da ponese kvalitetne Tompuse u Surdulicu i da se prepusti sportskom uživanju u najlepšem regionu Srbije. Iskreno verujemo da ima sportskog i društvenog života i izvan beogradskog „kruga dvojke“, Senjaka i Dedinja.

Podsećamo sportsku javnost da gospodin Vučelić nije imao primedbi  na kapacitet stadiona od 4.000 mesta kada su meč finala igrali Partizan i Javor u Gornjem Milanovcu, ali zato sada smatra da Radnik nije dostojan domaćin sa kapacitetom od 5.000 mesta na tribinama, čime se direktno omalovažavaju svi ljubitelji fudbala iz južne Srbije.

FK Radnik je sa ponosom prihvatio da bude domaćin prestižnog finala, dostojni smo da preuzmemo takvu ulogu, jer su nas za to sve ove godine kvalifikovali fer i sportska igra.

UPRAVA FK "RADNIK"