XS
SM
MD
LG
18.05.2018 Administrator

Zmajevi gostuju Zvezdi

Fudbaleri Voždovca u poslednjem kolu Super lige gostuju Crvenoj zvezdi, novom šampionu države. Očekivanja pred meč su izneli šef struke Miloš Veselinović i defanzivac Marko Gajić.

“Za nas je sezona bila izuzetno uspešna. Pored rezultata koje smo ostvarili, uspeli smo da napravimo i transfere nekolicine igrača, ali i da afirmišemo mlade igrače. Utakmica sa Zvezdom je sjajna prilika da stavimo tačku na ovu sezonu i da zadovoljni odemo na odmor.” – započeo je šef struke Miloš Veselinović.

Voždovac je često bio u televizijskom prenosu, igre Zmajeva su privlačile publiku na stadion, ipak Miloš Veselinović se osvrnuo i na sam meč: “Potrudićemo se da uveličamo sportski događaj, očekujemo veliki broj navijača, utakmica je takođe i u direktnom prenosu, tako da će ovo biti još jedna sjajna šansa da se predstavimo našoj sportskoj javnosti u što boljem svetlu.”

Prokomentarisao je i svoj “kadar” strateg Voždovca: “Kompletni smo i spremni za utakmicu, osim Bulatovića. Odluku o njegovom igranju ćemo doneti sutra, svi ostali su zdravi i sa nestrpljenjem čekamo sportski događaj, jer ne igra se svaki dan pred tolikim brojem navijača. Biće to jedan veliki motiv za nas. Jedno veliko iskustvo i nadam se i verujem da momke iz Voždovca čeka još puno sličnih utakmica u karijerama koje su pred njima.”
Marko Gajić je spreman za meč sa gradskim rivalom: “Čestitam Zvezdi titulu koju je zasluženo osvojila. Očekuje nas jedna dobra i kvalitetna utakmica, pred punim tribinama i jedan fudbalski praznik. Očekuje pun stadion i mislim da ćemo i mi i domaćin pružiti publici ono što želi da vidi, jednu kvalitetnu fudbalsku utakmicu. Za nas i motiv više može da bude i utakmica u Nišu, gde i dalje ostaje šansa da ostvarimo plasman u Evropu koju smo i zacrtali na početku sezone.”

Miloš Veslinović nema dilemu oko igre domaćina i jasan je u svom stavu: “Verujemo da će domaćin izaći u najjačem sastavu. Zvezda je zasluženo osvojila titulu pre svega po igrama koje su pokazivali u kntinuitetu, što je izuzetno teško. Za koplje su bili bolji od svih protivnika. Očekujem razigranu i agresivnu Zvezdu, jer verujem da i oni žele na pravi način da završe prvenstvo i mislim da će to biti najteži zadatak, da pokušamo da ih umirimo, te da im oduzmemo prostor za igru i onda našim načinom i da ih ugrozimo. Želimo da odigramo ono što smo ove sezone radili protiv jako dobrih protivnika, napravimo naše šanse i pokušamo da budemo ubojiti u napadu.”

Napad domaćina je svakako opasan, Marko Gajić je zadužen za mrežu Zmajeva i mir u defanzivi, ali veruje u svoje saigrače: “Opasnost preti sa svih strana, ali najveća možda preti od Radonjića i od Pešića, mada msilim da će svi igrači dati sve od sebe da se pokažu u što boljem svetlu pred punim stadionom.”


Radnički 4 : 1 Napredak
Čukarički 1 : 3 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Spartak
Crvena Zvezda 5 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 37 32 4 1 60
2 Partizan 37 23 8 6 43
3 Radnički 37 18 8 11 37
4 Spartak 37 18 7 12 37
5 Voždovac 37 16 8 13 33
6 Čukarički 37 16 9 12 32
7 Napredak 37 15 8 14 30
8 Vojvodina 37 14 8 15 28