XS
SM
MD
LG

Železničar ide u SEHA ligu, na korak od titule
U punoj hali "Čair" niški Železničar pobedio je sa 21:15 Vojvodinu u pretposlednjem kolu plej-ofa i tako preuzeo lidersku poziciju na tabeli od večerašnjeg rivala. Ovim trijumfom "Želja" je obezbedio igranje u regionalnoj SEHA ligi naredne sezone.
Slavlje u "Čairu", sledi borba u Šapcu; foto: RK Železničar

Nikada hala "Čair" nije bila punija ove "Željine" sezone, ali nije ni bilo važnije utakmice u Nišu. Orilo se niškim hramom sporta "Željo, Željo", a na kraju je domaćin proslavio drugi trijumf ove sezone nad aktuelnim šampionom Srbije.

Osim rezultata 5:4 za Vojvodinu na početku meča, Železničar je vodio tokom celog meča, igrao na visokom nivou, silno želeo pobedu i na kraju slavio.

Viđena je jaka, borbena i teška utakmica, u kojoj je odbrana bila u prvom planu i takvom igrom Železničar je uspeo da za 60 minuta primi samo 15 golova.

Najefikasniji u niškom timu bio je Aleksandar Stanojević sa 6 golova, dok je Sretenović dao 5. Osim njih dvojice, na vrhunskom nivou su igrali golmani Dejan Zlatanović koji je upisao 13 odbrana i Janko Gemaljević koji je uspešno "skinuo" 3 sedmerca rukometašima Vojvodine. Velike ovacije u finišu meča, kada je iznet sa terena, dobio je i Milan Đukić koji je igrao sa povredom i bukvalno "na jednoj nozi".

U timu iz Novog Sada najviše golova je dao Grozdanić (6), dok je pogodak manje imao Tomić. Treba napomenuti da je Vojvodina u Niš došla u podmlađenom sastavu zbog povreda nekoliko igrača, ali to ne umanjuje pobedu Železničara koji je dokazao da se Niš vraća na visoko mesto rukometne mape Srbije.

Preponosan sam na ambijent u hali "Čair" i gospodsko navijanje, a to kažem kao Nišlija koji dugo nije bio u svom gradu. Presrećan sam i zbog pobede. Čestitam Vojvodini na rezultatima i igri. Želim da se naredne sezone sretnemo u SEHA ligi - rekao je Josif Petković, trener Železničara, nakon meča.

Da bi proslavio prvu titulu nacionalnog prvaka, prvu u svojoj istoriji, niški tim mora da slavi u poslednjem kolu protiv Metaloplastike u Šapcu.

Ono što je sigurno, "Želja" će naredne sezone igrati u regionalnoj SEHA ligi i minimum u EHF Kupu, dok za kvalifikacije za Ligu šampiona treba da osvoji trofej namenjen prvaku države.

Nakon nepotpunog 9. kola Železničar ima 13 bodova, jedan više od Vojvodine.

ŽELEZNIČAR - VOJVODINA 21:15 (9:7)

ŽELEZNIČAR: Lazić, Gemaljević (3 sedmerca), Zlatanović (13 odbrana), Živković 1 (1), Milovanović 1, Potkonjak, Sretenović 5, Mađar, Krsmančić 1, Stanojević 6 (1), Spasić, Jevtić 2, Petković 1, Mirić, Đukić 3, Vučković 1.
VOJVODINA: Verkić (7 odbrana), Perović, Simović, Čagalj, Milašević, Stojanović, Nadoveza, Vučković, Ratković 2, Trifković 1, Tomić 5, Stanković, Nikolić 1, Bojanić, Grozdanić 6 (4), Radović.

Isključenja: Železničar 8, Vojvodina 4 minuta.
Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin).
Sedmerci: Železničar 3 (2), Vojvodina 7 (4).


9 .kolo SRLS Play Off
Crvena zvezda 22 : 30 Metaloplastika
Partizan 33 : 32 Dinamo
Železničar 1949 21 : 15 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Železničar 1949 9 6 1 2 13
2 Vojvodina 9 5 2 2 12
3 Partizan 9 6 0 3 12
4 Metaloplastika 9 4 0 5 8
5 Dinamo 9 4 0 5 8
6 Crvena zvezda 9 0 1 8 1