XS
SM
MD
LG

Večiti zakazali novi derbi u finalu Kupa Srbije

U finalu Kupa Srbije u ragbiju 13 u nedelju 17. juna sastaće se Crvena zvezda i Partizan. Beogradski večiti rivali su bez problema ostvarili pobede u polufinalnim mečevima i tako zakazalu drugo ovosezonsko međusobno finale, posle Superkupa Srbije koji je pripao crveno-belima.

Zvezda je do daljeg plasmana stigla superiornom igraom na Adi Ciganliji protiv Radničkog iz Niša – 94:10 (36:6). Aktuelni prvak Srbije je naneo najteži poraz Nišlijama u poslednje četiri godine potvrdivši izuzetnu formu ove sezone u kojoj u svim takmičenjima još uvek nisu poraženi.

Partizan - Dorćol

Rezultatski nešto manje ubedljivi bili su crno-beli koji su na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima eliminisali bivšeg šampiona, Dorćol – 50:12 (24:0). Slično kao i prošle nedelje i ovoga puta u odmeravanju snaga prošlogodišnjih finalista Kupa nije bilo dileme.

Kao dominantna ekipa u prethodnih 15 godina u domaćem ragbiju 13, Dorćol je dugo bio nerešiva enigma za Partizan, međutim situacija se sada potpuno promenila. Podmlađeni Dorćolci trenutno nisu blizu kvaliteta crno-belih koje je ponovo predvodio supertalentovani Vladimir Milutinovć koji je postigao čak pet eseja.

Partizan - Dorćol

Tako će i o drugom trofeju ove sezone za dve nedelje odlučivati večiti rivali. Biće to četvrti duel Zvezde i Partizana ove sezone, a sva tri prethodna dobili su crveno-beli.