XS
SM
MD
LG

Švedska - Južna Koreja

Fudbalska reprezentacija Švedske pobedila je reprezentaciju Južne Koreje sa 1:0 u 1. kolu Svetskog prvenstva u Rusiji. 

 

 

Nakon velike pobede Mekska nad Nemačkom, fudbaleri Švedske i Južne Koreje zatvaraju prvo kolo grupe F na Svetskom prvenstvu. Žoel Agilar iz El Salvadora deliće pravdu na ovom susretu u Nižnjem Novgorodu, a ovo su početni sastavi:

Švedska (4-4-2): Olsen - Lustig, Janson, Grankvist, Augustionson - Klason, Ekdal, Larson, Forsberg - Toivonen, Berg.

Južna Koreja (4-2-3-1): Čo - Li, Kim, Jang, Park - Ki, Ko - Hvan, Sung Li, Son - Kim.

Korejanci su imali više loptu u nogama, ali ništa značajno se nije desilo u prvih deset minuta. Veliku šansu imao je Berg u 20. minutu, ali je Vu sjajno reagovao na golu. 

 

Zbog povrede teren je napustio Park Ču Ho, a ušao Kim Min Vu. Ubrzo je Berg imao novu priliku, ali i dalje je ostalo 0:0. Šveđani su nastavili da napadaju i imali su incijativu, no bez uspeha. Lustig je poslao loptu preko gola i to je bila zadnja šansa za Švedsku u ovom poluvremenu.

Fosberg je prvi zapretio u drugom poluvremenu, ali lopta odlazi preko gola. Uzvratili su Korejanci preko Kua, čiji je udarac završio na spoljnoj strani mreže. Nakon slobodnog udarca, Toivonen je bio najbolji u skoku, ali ponovo Vu  brani. 

GOOOOOOOOOL!!! Uz pomoć VAR sistema Švedskoj je dosuđen penal, a Grankvist je bio precizan. 

 

Hiljemark je zamenio Ekdala, a Li SIn Vu je ušao umesto Ku Dža Čopa. Berg je doživeo manju povredu, ali je nastavio da igra, da bi ubrzo Telin zamenio Toivonena. Zadnja promena u Švedskoj je Svenson umesto Larsona. Hvang je imao fenomenalnu šansu da u 91. minuti donese izjednačenje, ali šalje loptu pored gola.