XS
SM
MD
LG

Problem Brazilaca – Nejmar napustio trening zabrinut

Brazilci bi mogli biti oslabljeni u duelu sa Kostarikom, u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Rusiji budući da je njihov najbolji igrač Nejmar danas napustio trening.

Fudbaler Paris Sen Zermaina se tek nedavno oporavio od teške povrede i zauzeo mjesto u timu Brazila za Svjetsko prvenstvo, a nakon pobjede nad Hrvatskom i Austrijom u prijateljskim duelima, odigrao je 90 minuta u remiju sa Švajcarskom kada je bilo 1:1.

Ipak, danas Nejmar nije mogao izdržati cijeli trening budući da je osjećao bol u desnoj nozi zbog čega je napustio trening prije kraja zajedno sa reprezentativnim doktorom Brunom Maciotijem.

U pitanju je ista noga koju je Nejmar povrijedio u februaru protiv Marselja i zbog koje je propustio tri mjeseca akcije na zelenim terenima.

Zbog te povrede je završio sezonu prije kraja, a za vikend ih očekuje utakmica drugog kola Mondijala u Rusiji protiv Kostarike. Brazilci se nadaju da će njihov trenutni najbolji strijelac sa 55 golova iz 86 utakmica biti spreman za ovaj duel i nastup protiv selekcije Kostarike.

Podsjetimo, prije četiri godine Nejmar je takođe zbog povrede propustio ostatak turnira, te je sa tribina posmatrao debakl svoje reprezentacije protiv Njemačke, kada je bilo 7:1 za nove svjetske prvake.

 

Nejmar