XS
SM
MD
LG
26.06.2018 Administrator 272

Juniorska reprezentativka u Radničkom

Nakon debitantske, seniorske sezone u okviru I lige Zapad, čelnici RK Radnički 1964 su se dali u potragu za pojačanjima na pozicijama u timu koja nisu bila adekvatno pokrivena, što je svakako i osetljivo mesto pivota.Izbor je pao na jednu od najperspektivnijih igračica i vodećeg strelca ovog ranga takmičenja,juniorsku reprezentativku Ajlin Bjelak (19).

- U prethodnoj sezoni, kao jedan od najmlađih klubova smo se oslonili na potencijal mladih kragujevačkih rukometašica, kojima je ovo bilo prvo seniorsko takmičenje u kom su se odlično snašle i stasale za nove izazove. Činjenica je da smo bili u deficitu na mestu pivota, koje smo znatno pojačali dovođenjem juniorske reprezentativke Ajlin Bjelak,koja će u saradnji sa već pristiglom Marijom Todorović predstavljati udarnu pesnicu. Uz vrhunske odbrambene kvalitete, Ajlin je prepoznatljiva po odličnoj tehnici sa loptom i stvaranju prostora za sebe i bekovsku liniju. Dovođenje prvog strelca lige nam daje nadu da uz par iskusnijih igračica vratimo kragujevački rukomet u sam vrh – poručila je je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija RK Radnički 1964.

Ajlin je rukometom počela da se bavi sa 13 godina u ŽRK „Prijepolje“ iz rodnog grada,gde je sa uspehom igrala do ovog leta. Bila je standardni član pionirske i juniorske reprezentacije Srbije. Student je prve godine farmaceutskog fakulteta u Kragujevcu.

Poziv čelnika RK Radnički 1964 me je jako obradovao i rado sam ga prihvatila. Pošto sam školovanjem vezana za Kragujevac, trenirala sam sa njima i vidim sebe u klubu i ekipi. Smatram da će mi potez koji sam povukla biti nadgradnja u nastavku karijere, da ću značajno napredovati, naučiti ono što nisam znala i usavršiti ono što znam. Radnički je veliko ime i ponosna sam što karijeru nastavljam u takvom klubu a raduje me i činjenica da ću sarađivati sa ekipom kvalitetnih ljudi – nije krila zadovoljstvo Ajlin Bjelak.

Bjelakova  će u Kragujevcu provesti naredne četiri sezone.