XS
SM
MD
LG

Prvi maj konačno u Vojvođanskoj ligi - Jug

 

Treća sreća

  Posle dva neuspela pokušaja da se domogne Vojvođanske lige – Jug, Prvi maj je konačno uspeo da dođe do cilja! U finalnim utakmicama baraža bio je uspešniji od Slobode iz Donjeg Tovarnika:  u Rumi, Prvi maj – Sloboda 3:0, u Donjem Tovarniku, Sloboda – Prvi maj 2:3.

  - Jedina smo ekipa u Srbiji koja je tri godine uzastopno igrala utakmice baraža – kaže Zoran Makević, predsednik Prvog maja – I prošle godine smo zaslužili da se plasiramo u viši rang. Na našu žalost, to je uspelo srećnijoj ekipi. U ovoj sezoni, pored kvalitetnog igračkog kadra i dobrog rada, pratila nas je sve vreme i dobra atmosfera. Jesenas dobro smo startovali: u prvih pet kola – pet pobeda, a zatim podela bodova u Donjem Tovarniku i sa Borcem iz Martinaca u Rumi. Imali smo i peh da nam se iz veznog reda povredilo čak četiri igrača, tako da smo prvi deo prvenstva Sremske lige završili na trećem mestu. Na klupi je bio mladi stručnjak Marijanović, koji zbog obaveza na poslu nije mogao da vodi ekipu u nastavku sezone. Angažovali smo Svetislava Petkovića, koji je imao bogato iskustvo i velikog uspeha u uvođenju ekipa u vipi rang. Poslednji put je to uspeo sa Hajdukom iz Divoša. Znali smo da moramo osvežiti, odnosno pojačati igrački kadar, te smo doveli: Despota Stanivukovića, Mišu Mačvanskog, Igora Lackovića, Đorđa Pendu, Tihomira Zeca, Miloša Šulaju i Marka Škondrića. Pored igrača koji su došli, zadržali smo okosnici tima: kapitena Jelenka Čupeljića, Matiju Šegavca, Aleksandra Radišića, Gorana Milojevića, Darka Krstića, Luku Ježa, Nemanju Dobića i Miroslava Novakovića. Naravno, ozbiljno smo računali i na mlade igrače Zdravka Lazića, Dalibora Popovića, Milana Ostojića i Nikolu Vračevića. U prvih dvanaest prilećnih kola, uz samo jedan remu, nismo osetili gorčinu poraza. Međutim, pehovi, odn povrede, učinili su svoje: tako da smo do kraja imali i dva poraza, uz jednu nerešenu utakmicu. U prvoj utakmici baraža, u Temerinu protiv TSK-a, po opštim ocenama, bili smo bolji, ali smo, ipak, izgubili 1:2. Dobra igra davala nam je nadu da možemo proći tu prepreku. I u Rumi smo bili nadmoćni, ali lopta nije htela u gol. Pomislili smo svi da će nam se ponoviti prošla godina i utakmice baraža protiv Jugovića iz Kaća. Srećom jedno proigravanje Luke Ježa, Miša Mačvanski pretvara u gol, koji nas je odveo u finale, gde smo u dva meča bili bolji od Slobode iz Donjeg Tovarnika. U svakom slučaju, trener Petković je dobro pripremio i vodio ekipu. Moram naglasiti da smo, pored utakmica, imali 110 treninga. Pored dpbrog rada, krasili su nas velika borbenost i disciplina u igri.

  Za čelnike Prvog maja nema odmora. Ulazak u Vojvođansku ligu se proslavio, ali se nastavilo sa radom.

  - Pauze nema – ističe Makević – Pokušaćemo da zadržimo igrački kadar. Obavili smo i prve razgovore s potencijalnim pojačanjima. Biće među njima i „zvučnih imena“. Sledi nam razgovor sa trenerom Petkovićem oko produženja saradnje. Drago nam je da je on izražio želju da ostane u našim redovima. Uobičajeno je da će biti i radova na poboljšanju infrastrukture. Imamo obećanje predsednika opštine, gospodina Slađana Mančića, da će uložiti sredstva u tribine i reflektore.

  Za većinu sportskih kolektiva „bolno je pitanje“ finasiranje.

  - Mi svoje aktivnosti finansiramo delom iz budžeta, delom od sredstava Sportskog saveza – nastavlja predsednim Makević – Ostatak je od reklama i donacija. U upravi je, između ostalih, i nas nekoliko preduzetnika, koji ulažu lična sredstva, kao i ostali članovi uprave. Ne možemo zanemariti prijatelje kluva i veterane, koji nesebično pomažu. Predsednik opštine je javno izjavio da će pomoći svakom klubu koji napravi dobar rezultat. Postignutim rezultatom dobili smo premije za igrače, pokrivene troškove baraža, sa prevozom. Ulaskom u Vojvođansku ligu – Jug imamo obećanja da će pomoć iz budžeta biti veća. Koristim priliku da se javno zahvalim navijačima na velikoj podršci tokom prvenstvena i na utakmicama baraža. Uvek su nam bili „vetar u leđima“. Jednostavno, sa njima smo bili „jedno telo“ i možemo se pohvaliti da smo bili možda i najgledaniji tim u Sremu. Još jednom, velika zahvalnost igračima, treneru i članovima uprave kluba: Lazaru Kljajiću, Branku Đapiću, Petru Sabo, Mići Todoriću, Žarku Nikoliću, Božidaru Trkulji, Jovici Đorđeviću i svima koji su bili uz nas.

 

Prvi maj u Vojvođanskoj ligi

Ništa bez pomoći navijača

Zoran Makević, predsednik kluba