XS
SM
MD
LG
10.02.2013 S.Blagojević

Prijateljska utakmica: Bošnjane - Kopaonik 2:3

U vrlo dinamičnoj utakmici sa dosta trčanja srpskoiligaš iz Brusa je zasluženo pobedio Bošnjance, jer je bio bolji u većem delu utakmice a njegovi napadači promašili su nekoliko velikih šansi. Ipak domaći su preko Jovana Simonovića poveli već u 5. minutu kada je na odličan pas Arsića Jovan Simonović ušao po levoj strani izašao ispred Milunovića za vođstvo Bošnjanaca. Ipak domaći se nisu dugo radovali već u narednom prodoru po levoj strani domaćih poslat je odličan centaršut prema Živanoviću ovaj sjajno prima loptu i šalje je neodbranjivo iza leđa golmana Ćirkovića. Do kraja poluvremena još nekoliko šansi a onda u poslednjem minutu poluvremena sjajan prodor po desnoj strani odličan centaršut u sredinu gde veteran Vukojević zakucava loptu u mrežu za 1:2 i odlazak na poluvreme.

Drugo poluvreme kao i prvo ofanziva i lopta u nogama gostiju pogotovo što domaćini igraju utakmicu sa samo 11 igrača bez mogućnosti zamene, pa rasni strelac Živanović u 58. minutu povećava na 1:3 a onda jedan čudan gol ali potpuno ispravan za domaće . U 66. minutu sudija Filipović opravdano je dosudio sudijsku loptu. Prilikom ubacivanja iste na nekih 35 metara od gola gostiju napadač Bošnjana Radaković je iz prve opalio po lopti i ona je završila u rakljama golmana gostiju. Do kraja utakmice gosti su imali još nekoliko izglednih šansi ali je rezultat ostao nepromenjen. Na kraju treba istaći odličnu arbitražu sudije Vladice Filipovića iz Bačine, kao i to da se najveće pojačanje Bošnjanaca štoper Bojan Matejić povredio već u 1. ninutu (prelom nosa je u pitanju) pa je na teren morao jedina zamena golobradi Vidojević koji se odlično snašao.

Strelci: 1:0 Jovan Simonović u 5, 1:1 Živanović u 6, 1:2 Vukojević u 45, 1:3 Živanović u 58, 2:3 Radaković u 69 minutu. Igralište u Bošnjanu. Gledalaca 10. Sudija Vladica Filipović (Bačina). Opomenuti igrači : Pešić (Bošnjane).

BOŠNjANE: Ćirković, Kizić, Savović, Matejić (Vidojević), Pešić, Milenović, Jovan Simonović, Arsić, Radaković, Bojan Mihajlović i Mitev.
KOPAONIK: Milunović, Đ. Milosavljević, S. Knežević, Radovanović, Čolić, Pavlović, Vukojević, Bićanin, Živanović, Zdravković, Đokić. Igrali su još: Ćirković, Erić, D. Milosavljević, L. Knežević i Lisinac.


Na slici: fudbaleri Bošnjana i Kopaonika pre utakmice