XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


1
Radnički (N)
9
2
Vlasina
7
 
3
Kopaonik
7
 
3
Kopaonik
7
4
Hajduk Veljko
6
5
Jedinstvo
6
Radnik
Novi Pazar
Voždovac
Spartak ŽK
Mladost (L)
Trebič
Rajko Mitić
OFK Slatina
Balkanski
Jedinstvo
Izveštaj utakmice
Radnički Niš - Hajduk Veljko 2:0

Radnički je ostvario i četvrtu uzastopnu pobedu na startu Srpske lige "Istok". Ovog puta je "žrtva" bio negotinski Hajduk Veljko. Od samog starta domaćin je imao apsolutnu kontrolu nad igrom, posebno u prvom poluvremenu. Sa druge strane, gosti potpuno bezopasni i preplašeni ,naročito u prvom delu igre. Prvu šansu na utakmici je imao Lazarević već u petom minutu kad je nakon pogodjene prečke od strane jednog od njegovih saigrača promašio prazan gol. Nakon toga, smenjuje se napad za napadom, sve do 18. minuta kad Radnički dolazi u vodjstvo. Gol gotovo identičan onom od pre dve nedelje na utakmici sa Timokom. Ovog puta je samo promenjen strelac i korner je izveden sa desne strane , a ne sa leve. Dakle, centarsut iz kornera na prvoj stativi gde je najviši u skoku bio Lazarević i lepim trzajem glavom poslao loptu u suprotni ugao 1:0. Nakon toga, domaćin je prebacio u nižu brzinu, mada je imao par lepih akcija koji su mogli da rezultiraju još kojim golom.
U drugom delu, gosti su pokušali da ,ako nista drugo, ono bar poprave utisak. Medjutim, Radnički je krenuo kao i u prvom - ofanzivno i agresivno. To je dovelo već u 53. minutu do novog gola, strelac Stefanović. Nakon jedne nespretne intervencije odbrane gostiju i loseg pokušaja da se izbaci lopta iz sopstvenog peterca , na istu je natrčao Stefanović i zakucao je u mrezu tj. u desnu stativu koja se potom odbila u mrezu 2:0. Nakon toga, gosti su pokušsavali da ublaze poraz, imali su 2 odlične prilike ali su ostale nereazlizovane. Treba istaći da su gosti igrali sa igračem manje od 60.-tog minuta kada je iskljucen rezervista Cvetković nakon 2 žuta kartona, koje je zaradio za svega 15-ak minuta provedenih u igri, iako je za to vreme pokazao više nego ceo tim Hajduk Veljka u prvom poluvremenu. U preostalih pola sata, Radnički je imao dosta prilika da iz kontra napada dokusuri rivala, mada su i gosti mogli do počasnog gola. U svakom slučaju, sigurna i zaslužena pobeda mladog tima iz Niša, koji kako vreme odmiče igra sve sigurnije, ali je još rano za neke prognoze. Mozda će neke stvari biti jasnije već sledećeg vikenda kad se igra prvi veliki derbi. Nišlije gostuju Vlasini.

Gledalaca: 1.000 Strelci: Lazarević 18' i Stefanović 53'
Radnički: Danić,Aca Jovanovicć, Mladenović, Petrović, Simov, Milunović, Mitić, Stefanović, Paunović, Miloš Jovanović, Lazarević. Još su igrali: Milojić, Randjelović.

Fudbal Fudbal Srpska liga "Istok" Radnički (N) Hajduk Veljko
Međusobne utakmice
2010-2011
15.05
16:30
Hajduk Veljko
Radnički (N)
3
0
16.10
15:00
Radnički (N)
Hajduk Veljko
1
0

2008-2009
01.04
Hajduk Veljko
Radnički (N)
0
0
06.09
Radnički (N)
Hajduk Veljko
2
0

Uporedni rezultati

Radnički (N)
 
Hajduk Veljko
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (2) Broj pobeda 1 (1)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
1 (0) Broj poraza 2 (0)
3 (3) Dati poeni 3 (3)
3 (0) Primljeni poeni 3 (0)
0 (+3) gol razlika na utakmicama 0 (+3)
50% (100%) Uspešnost 25% (50%)
Nema rezultata