XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Inđiji dragoceni bodovi

04.12.2019 fkindjija.com

Po vrlo hladnom vremenu je odigran derbi začelja u Linglong Super ligi Srbije na inđijskom Gradskom stadionu. Pred oko 800 gledalaca su nastupili Inđija i beograsdski Rad, dva tima koja su do ovog meča bila bodovno poravnata. Inđinčani su na kraju ostvarili vrlo važnu pobedu i time iz tri uzastopno odigrane utakmice osvojili sedam bodova. Ovog puta je to bio rezultatski minimalac iako ne bi bilo i nezasluženo da je pobeda bila ubedljivija, ali i da su “građevinari” odneli bar jedan bod iz Inđije.

 

Inđija bolje otvara utakmicu pa su Brana Ilić u osmom i Bosančić u 11 minutu, te obojica u 12.miniutu imali priliku da dovedu svoj tim u vođstvo. Ono šti je Ilić propustio u dva navrata je naplatio u 13.minutu meča. Lepo je tada Bosančić upooslio Ilića, ovaj ulazi u kazneni prostor, vara čuvara da bi sa nekih pwet metara iskosa, sa vrha roglja peterca pogodio sam gornji ugao nemoćnog Markovića, 1: 0.

Gost do gola je lako mogao u 17.minutu utakmice. Lako su izigrali odbranu domaćina po desnoj strani napada. Busnić ulazi u kazneni prostor, odlazi suviše do same korner linije, upućuje udarac, lopta pogađa stativu, stvara se gužva pred golom Prekovića. Lopta nekako opet stiže do Busnića koji iz kolena šutira kraj stative domaćina sa nekih dva metara od gol linije.

Domaćin se nekako rano povukao u odbranu stečenog gola posle te prilike Busnića. Ređali su se napadi gosta, a Trifunović u 18′ i 28′ te Kasalica u 40′ imaju odlične prilike, ali je mreža Prekovića mirovala.

Do 2: 0 je stigla Inđija u 45.minutu, ali je gol poništen zbog ofsajd položaja. Bio je to slobodan udarac za Inđiju, lopta preleće sve igrače, pada na glavu Rogača, ali je zastavica Dalibora Đurđevića visoko podignuta.

U drugom delu meča još jači pritisak gosta ka golu domaćina. Inđija se opredelila u potpunosti na kontra napade brzonogih igrača. Gosti su najjače pripretili u 60.minutu posle šuta Kovačevića te Jagodića u 81′ i Živkovića u 86′. Sa druge strane domaćin je u već ppomenutim kontra udarima najozbiljnije pripretio u 88′ i 89′. U oba slučaja Brana Ilić je bio akter tih akcija, a Bastajić je bio najbliži golu.

Na kraju dragocena pobeda Inđije koja je sada stigla do cifre broj 14 u osvojenim bodovima. I zašto ne napomenuti sudijsku trojku, perfektna, bez prave primedbe aktera derbija začelja.


 

Inđija – Rad 1: 0 (1: 0)

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 800. Sudija: Miloš Milanović – Ćuprija, pomoćnici: Milovan Ristić Beograd i Dalibor Đurđević Kruševac. Četvrti sudija: Nenad Minaković Novi Sad. Delegat: Časlav Lukić Divci. Strelac: Brana Ilić 13′ – Inđija. Žuti kartoni: Josović 66′, Dimitrijević 76′, Bosančić 78′ – Inđija, Šaka 39′, Trifunović 43′, Perendija 44′ – Rad.

Inđija: Preković, Dimitrijević (Janković 76′), Bjeličić, Bosančić, Dimitrov (K) (Čermelj 88′), Bastajić, Rogač, Brana Ilić, Josović, Milosavljev (Milan janjić 62′), Vidić.
Trener: Aleksandar Janjić

Rad: Marković, Perendija, Kasalica (Kovačević 46′), Trifunović, Petrović, Milošević, Busnić, Šaka (Živković 78′), Riznić, Vanja Ilić, Trninić (Jagodić 33′).
Trener: Dragan Radojičić

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Inđija Rad
Goran112 i još 4 korisnika su tipovali utakmicu