XS
SM
MD
LG

„Blickrig“ neće ugasiti Budućnost i Krušik

Pitanje svih pitanja večerašnjeg pokušaja gašenja dva fudbalska kluba u Valjevu na konstitutivnoj sednice novog kluba Budućnost –Krušik je ko sme i odakle mu drskost da pokuša da abolira odgovorne za bankrot Stare dame, zbog duga naraslog do skoro neverovatnih 30-ak miliona.

Ako može u Severnoj Koreji televizija da izvesti da je fudbalska reprezentacija ove zemlje, iako nije ni bila učesnik, ušla u finale Svetskog prvenstva u Brazilu, moguće je da u sličnom paralelnom svetu žive i pojedini umišljeni valjevski i fudbalski gubitnici.

Scenario je da tzv politička elita jedne partije i fudbalski polusvet poslušnika okupljen u dva kluba, "s koca i konopca" večeras treba da promovišu neznanje, laž i obmanu, jednom rečju zlo za fudbalski sport,

Na svakom koraku suočeni smo sa politikanstvom, neznanjem nemoralom, sebičnošću i kukavičlukom, kao posledicom manipulisanja, obmane i pretnje ili laskanja, odnosno beskrupuloznog manipulisanja istinom.

Deceniju i više nemoguća misija stvaranja jednog prvog kluba preko noći  postaje najlakši posao. Danas u 19 sati u gradskoj kući u Valjevu predstoji naizgled samo formalno konstitusanje nove Skupštine FK Budućnost Krušik i raspored fotelja podobnim, nesposobnim , nestručnim i neodgovornim gubitnicima(čast izuzecima) sa obe strane.

Što više obmana manipulacija svih oko sebe je najuočljiviju potvrdu osnovnog principa Makijavelijevog shvatanja “cilj opravdava sredstvo” iz politike lako je zaživeo u sferi sporta.

Interesi pojedinaca, a ne potreba većina, iznedrili su preko noći spajanje dva valjevska kluba organizaciono dobro postavljenog i finansijski solventnog sa rangom, Krušika i drugog samo sa imenom, u stvari marginalizovanog u svakom pogledu, i što je najgore u bankrotu, FK Budućnost.

Radnici Krušika nekad zaštitinog znaka jugoslovenske i srpske privrede, njih skoro 1.500 preostalih, danas željno čekaju ministra odbrane. Žele da ih obraduje bezuslovnim planom za ozdravljenje fabrike kroz uposlenost, radom makar u dve smene. Dosta im je minimalca sa zakašnjenjem, besumučnog košenja trave, mrskih pogleda privatnog obezbeđenje u Kovačakom centru ograđenom žicom, usred fabričkog kruga.

Izvesno je da ministar dolazi u Valjevo, ali je neizvesno šta će smeti da kaže izvaranim i izmanipulisanim radnicima na korak do beznađa i odluke da stvar uzmu u svoje ruke, pa kom obojci kom opanci.

Takođe je izvesno da su likovi čija pojava i obraćanje vređa ljudsko dostojanstvo i inteligenciju poslušno dali saglasnost za gašenje FK Krušik da bili u danas opet rekli "da" prilikom konstitusianja novog fudbalskog kluba Budućnost –Krušik

U takvom ludilu zla svih dimenzija u gradu unazađenom za narednih pola veka večeras se bije bitka protiv gašenja dva kluba.

Jedan je sponzorisan skromno od fabrike Krušik i likvidan u svakom pogledu, a drugi Budućnost, samo sa prošlošću  iz prošlog milenijuma u novom ,unakažen delima aktuelnih “izvođače radova” spremnih da  večeras deluju  po scenariju valjevskih privatizacija: Opljačkaj, i uništi da mu se satre svaki trag !

Evidentno je da političkom mudrošću lisice i snagom lava najmoćnija političar valjevskog kraja Darko Glišić, učinio “uslugu” fudbalskom Valjevu, ali je i trasirao  put svom Jedinstvu ka Trećoj ligi.

Da je ovako zagrizao  za vraćanje u život neke  od valjevskih fabrika: Krušika, Srbijanke,  Akumulatora... gde bi mu bio kraj.

U političkoj borbi nikada se ne biraju sredstva na putu do cilja, što je kao izraz života u suprotnosti sa univerzalnim, etičkim principima. Koliko je moralno i etički obojen cilj večerašnjeg gašenja najbolja potvrda je neverovatno saznanje da je u novom milenijumu Budućnost izgubila status kluba broj jedan i da  srozan na nivo seoskog. Svesno je prepuštena prevrtljvim marginalcima sposobnim samo da da manipulacijama daju lažnu nadu, nevešto gomilaju dugove, a pre svega nemilice troše sredstva poreskih obveznika, gradjana Valjeva, i da pri tom, do danas, nikome ne polože račune za svoja zlodela.

Pod plaštom spasa valjevskog fudbala prevrtljvi marginalci, neznalice, luzeri, neodgovorni i bahati ponavljači, čast izuzecima, na nesreću retki su, večeras će pokušati da izvodu svoj novi završni gubitnički pir.

Gašenju kluba u bankrotu, sa dva poslovna objekta, pod sporom i faktički samo sa jednim stanom u vlasništvu. Korisnik nespornog klupskog stana je poslušnik svih marginalaca na čelu kluba u 21.veku nagradjen platom za nerad, večeras će biti u prilici da svojim glasom sa većinom sebi sličnih da skroji sudbinu valjevskog fudbala.

Osnovni zadatak njih sa najmanje znanja, a najviše želje, je da od podanika dobiju priznanje, legalitet i legitimitet za nastavak rušenja do konačnog uništenja valjevskog fudbala.

Strelci nebrojenih auotgolova spremili su novi „blickrig“

14.jula je pala Bastilja, a danas je baš taj datum , sličnost ili slučajnost. Neko će svakako imati za čim da žali.

Maske su pale, fudbalskom sportu se ne piše dobro.

Ali za one koji veruju u Ustanak u sred grada i za koje nema predaje, izreka Abrahama Linkolna „ Uvek imajte na umu da je vaša sopstvena odluka da uspete važnija od bilo koje druge” neka bude motiv i putokaz šta im je činiti u milenijumskoj bici protiv zla i gubitnika

Večeras će biti velike borbe za njihovu i bolju bbudućnost valjevske dece

PRIJATELJ  SVETA SPORTA  

   AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

 


30 .kolo Zona Drina
Sloga 1940 0 : 0 Jedinstvo 1945
Brezovica 1 : 0 FAP
Mladost (DD) 3 : 5 Polimlje
Zlatar 0 : 0 Ribnica
Radnički (V) 4 : 2 Budućnost
Sevojno 1 : 3 Jedinstvo (UB)
Radnički Stobeks 6 : 1 Borac
Sloga (S) 0 : 2 Sloga (P)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (P) 30 21 6 3 69
2 Jedinstvo (UB) 30 19 5 6 62
3 Sloga 1940 30 15 8 7 53
4 Budućnost 30 14 5 11 47
5 Polimlje 30 12 7 11 43
6 Jedinstvo 1945 30 12 6 12 42
7 Brezovica 30 12 5 13 41
8 Radnički Stobeks 30 12 5 13 41
9 Ribnica 30 12 4 14 40
10 Zlatar 30 10 9 11 39
11 FAP 30 11 6 13 39
12 Borac (-1) 30 11 5 14 37
13 Radnički (V) 30 10 6 14 36
14 Sloga (S) 30 11 3 16 36
15 Sevojno 30 9 6 15 33
16 Mladost (DD) (-1) 30 5 2 23 16