XS
SM
MD
LG

Vlado Petković - treći put u Iranu

Organizator igre reprezentacije Srbije koja je na evropskom prvenstvu u Beču osvojila zlatnu medalju Vlado Petković karijeru će nastaviti u Iranu. Bolju čestitku za nastupajuću godinu nije mogao da dobije.

- Malo sam duže čekao i merkao ponude i mislim da sam izabrao onu pravu. Čekanje se na kraju isplatilo jer Mizan Korosan iz Mašada je dobra ekipa koja trenutno u grupi A prvenstva Irana zauzima drugo mesto sa pet pobeda uz dva poraza. Imaju visoke ciljeve i mislim da ću se brzo uklopiti u njihovu igru - kaže Petković.

Vlado Petković u dresu Kaleha prvaka Azije

Ovo je treći odlazak ovog vrsnog tehničara u zemlju gde je odbojka sport u punoj ekspanziji.

- Ne mogu da kažem treća sreća jer i iz predhodna dva boravka i igranja u Iranu nosim sjajna iskustva i lepe uspomene. Nadam se da će tako biti i sada. Ambicije novog kluba su velike i u nastavku prvenstva a naročito u narednoj sezoni. Moj ugovor, inače, glasi na dve sezone - naglašava Petković.

Vlado Petković je već drugog dana nove godine otputovao u Iran, pridružio se novim klubskim drugovima koje za dva dana očekuje ligaški meč sa vodećom ekipom Šardari Tabriza.

NAJBOLjI U AZIJI

Najveći uspeh Petković je u Iranu ostvario sa Kalehom 2013. godine. Tada su u dva navrata osvojili prva mesta. Najpre u nacionalnom šampionatu a potom i na Kupu Azije. Vladu je tada pripala titula najboljeg tehničara kup takmičenja najvećeg kontinenta.