XS
SM
MD
LG

Žarkovčani penalima u četvrtfinale Kupa FSB

U četvrtfinale Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda plasirali su se Žarkovo, Mladi proleter, GSP Polet, Teleoptik, Radnički (Novi Beograd), Prva iskra (Barič) i Brodarac 1947, kao i Dorćol, koji je bio slobodan u osmini finala.

Najuzbudljiviji meč viđen je u Stepojevcu, na „Vaga Areni“, gde su u srpskoligaškom derbiju gosti iz Žarkova posle boljeg izvođenja penala izbacili iz daljeg takmičenja domaćina, prošlogodišnjeg polufinalistu.

Dvoboj ambicioznih srpskoligaša rešen je tek u sedmoj penal seriji. Rezervista domaćina, Marko Anđelković, promašio je okvir gola, kao i saigrač Marko Stevanović u petoj seriji. Sa druge strane, Žarkovčani su imali šest sigurnih izvođača i prošli u četvrtfinale. Samo je udarac Uroša Stojanovića, kome je minut pre kraja napukla arkada, u trećoj seriji odbranio Nikola Anđelković.

Gosti su poveli iz prvog napada, bek Stevan Mićić je idealno centrirao sa desne strane, a Dejan Marković bio najviši u skoku i udarcem glavom sa peterca zatresao mrežu. Utakmica je protekla u rovovskoj borbi na sredini terena i odličnim šutevima sa distance. U 29. minutu, slobodan udarac iskusnog veziste Ivana Kaličanina sa 25 metara odbranio je sigurni golman Vladan Grbović, minut kasnije, Anđelković i prečka spasili su Stepojevčane posle udarca pokretljivog veziste gostiju Aleksandra Stevanovića sa 30 metara.

Domaćini su u nastavku izjednačili preko spretnog napadača Aleksandra Stevanovića, iz gužve posle kornera. Igra se rasplamsala u finišu, rezervista Žarkova Filip Bainović snažno je izveo slobodan udarac, Anđelković odbio loptu do Uroša Stojanovića koji je bio blokiran. Kapiten domaćina Bojan Marinković šutirao je usamljen sa 16 metara, a lopta je prohujala pored stative. U kontri se našao Bainović, požrtvovanim uklizavanjem Veljko Ilić sprečio je moguć pogodak, posle čega je postalo izvesno da će pobednika odlučiti udarci sa bele tačke.

STEPOJEVAC VAGA - ŽARKOVO 6:7 (1:1, 1:0)

Vaga Arena. Gledalaca: 100. Sudija: Bogdan Ljubojević (Lazarevac) 7. Strelci: A. Stevanović u 61. za Stepojevac Vagu, Marković u 2. minutu za Žarkovo. Žuti kartoni: Pantić, Marinković (Stepojevac Vaga), Bainović (Žarkovo).

Strelci iz penala: Kaličanin, Zucović, Petrović, Marinković i Jovičić za Stepojevac Vagu, Bainović, Stevanović, Aničić, Marković, Čudić i Šipčić za Žarkovo.

STEPOJEVAC VAGA: N. Anđelković 7,5, Zucović 7, Savić 6,5 (od 60. M. Anđelković 6,5), Marinković 7, Pavlović 7, Ilić 7, Petrović 7, Kaličanin 7,5, A. Stevanović 7 (od 89. Kastratović -), Pantić 7 (od 75. Jovičić -), M. Stevanović 6,5.

ŽARKOVO: Grbović 7, Mićić 7,5, Savković 7, Aničić 7, Šipčić 7,5, U. Stojanović 7, Guzina 6,5, Janjić 6,5 (od 58. Čudić 7), Vojnović 6,5 (od 65. Bainović 7), Stevanović 7, Marković 7,5.

Igrač utakmice: Dejan Marković (Žarkovo).