XS
SM
MD
LG

San mlađanih Kraljevčana je da zaigraju pod Bagdalom

Mladi igrači od samog početka bavljenja fudbalom u vizijama vide sebe u velikim klubovima. To je san svakog dečaka. Za tako nešto potrebno je puno rada, velikog odricanja i naravno ogromne volje. I ne samo to. U mnogome zavisi od trenera – edukatora koji od malih nogu znaju da na pravi način uliju samopouzdanje kod onih koji žele da jednog dana ispune svoje snove.

Foto: Lična arhiva

Jedan fudbalski dvojac, dečaci koji su rođeni 1999. godine i igraju zajedno od svoje sedme godine, imao je sve ono što se tražilo u najmlađim selekcijama i ono što što je trebalo nadograditi u starijim kategorijama. To su Đorđe Bojanić i Nemanja Danilović.

Bojanić igra na poziciji su centralnog veznog igrača i jedan je od najboljih golgetera u omladinskoj ekipi Kikera koji se nadmeće u ligi FS regiona zapadne Srbije:

– Počeo sam kao i većina klinaca iz grada u fudbalskoj školi Bubamara iz koje je put najčešće vodio u Slogu gde sam igrao u katetskom timu. Sada sam u Kikeru klubu koji ima kadete u Kvalitetnoj ligi Srbije – kaže Đorđe koji je bio član tima koji je u prošloj sezoni osvojio prvo mesto i izborio u najvišem rangu, Kadetskoj ligi Srbije.

Foto: Lična arhiva

Dobre igre nisu ostale nezapažene pa su za usluge ovog momka počele da se interesuju i neki poznati klubovi. Već je bio na probi u kruševačkom Napretku gde je, kažu zadovoljio, i u toku zime očekuje i konkretan poziv.

Njegov nerazdvojni drug Nemanja Danilović ima sličnu fudbalsku biografiju. Naravno, kao po nepisanom pravilu, najpre škola Bubamara pa Sloga.

– U mlađim kategorijama Sloge igram već punih pet sezona. Bio sam kapiten u kadetskoj selekciji a sada i u kategoriji mlađih omladinaca. Moja želja je da još više fudbalski napredujem a to mogu jedino u klubovima koji imaju i bolje uslove za rad i veće ambicije. U Slogi sam dosta naučio ali želeo bih da se oprobam u drugoj sredini – kaže Nemanja koji igra na mestu štopera i zadnjeg veznog a kao i Đorđe već je bio na probi u kruševačkom Superligašu.

Ovoj dvojici mladih igrača putevi su se u proteklih desetak godina na trenutke razilazili. Kako sada izgleda opet je moguće da budu zajedno i zaigraju onako kako najbolje znaju. Na potezu je i Napredak.