XS
SM
MD
LG

Predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije posetili Sokolac

Predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije posjetili su Odbojkaški klub „Glasinac“ u sklopu akcije koju sprovode u saradnji sa Odbojkaškim savezom Republike Srpske, a sa ciljem testiranja i praćenja razvoja mladih odbojkašica sa ovih prostora.

Testiranje i trening sa selektorom ženske pionirske reprezentacije Srbije do sada je održano u Bijeljini, Doboju, Modriči i Višegradu, a u narednom periodu tu priliku će imati i odbojkašice iz Trebinja, Gacka i Banja Luke.

„Ovo je nastavak dugogodišnje saradnje između dva Saveza u okviru koje promovišemo odbojku i radimo testiranja djevojčica da bi mogli pratiti njihov budući razvoj. Da u Republici Srpskoj postoje talentovane odbojkašice dokaz su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, koje su donijele Srbiji zlatnu medalju sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Turskoj“ izjavila je direktor mlađih selekcija Srbije, Biljana Mihailović.

Testiranju i treningu prisustvovale su djevojčice rođene 2006. godine i mlađe, a ova kategorija uključena je, od prošle godine, u kamp Ministarstva omladine i sporta Srbije i na njemu je boravilo nekoliko djevojčica iz Republike Srpske.

„Cilj naših aktivnosti je da steknemo bolji uvid u realnu sliku djevojčica koje, u budućnosti, mogu da konkurišu za pionirsku selekciju reprezentacije Srbije. Takođe želimo da uporedimo odnos znanja i obučenosti djevojčica iz Republike Srpske i Srbije. Do sada smo vrlo zadovoljni postignutim rezultatima i kvalitetom rada“ istakao je selektor pionirske selekcije Nemanja Zekić.

Prema riječima trenera odbojkašica „Glasinca“, Marka Obrenovića, saradnja saveza Srbije i Srpske je značajna za razvoj odbojke i stvaranje novih igračica.

„Naša Milica Radović je najbolji primjer kako se iz jednog malog mjesta može postići uspjeh. Ona je nakon završene osnovne škole u Sokocu otišla u Radnički iz Beograda, gdje je se afirmisala kao igrač. Trenutno igra drugu sezonu u Belgiji i jedna je od najboljih odbojkašica prvenstva“ dodao je Obrenović.

 

Sokolac je imao čast i privilegiju da ugosti pehar namijenjen šampionu Evrope, a koji je osvojila ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na prvenstvu u Turskoj. Osim ove titule, odbojkašice Srbije su aktuelne svjetske šampionke i olimpijske vicešampionke.  

Predstavnici OSS na Sokocu