XS
SM
MD
LG

Spremne za Nemačku

Srbija

Izjave sa konferencije za medije reprezentacija Srbije i Koreje 36:33.

Selektor Ljubomir Obradović:

Koreja je odlično odigrala prvu fazu takmičenja na ovom Svetskom prvenstvu i znali smo protiv koga ćemo igrati. Naišli smo na jednu organizaciono jaku i tehničko-taktički potkovanu ekipu sa kojom uopšte nije lako igrati. Uspeli smo da se pripremimo za više njihovih odbrambenih varijanti. Najbitnije je bilo da otupimo oštricu njihovog napada, u tome smo uspeli. Zasluženo smo pobedili, čestitke i Koreji, a mi idemo dalje. Nažalost, nemamo dan odmora posle ovako zahtevne utakmice kao što bi to trebalo. Čeka nas Nemačka.

Jelena Trifunović, levi bek reprezentacije Srbije:

Želela bih da čestitam Koreji, igrale su veoma dobro u drugo poluvremenu i nisu nam dozvolile da mirno privedemo utakmicu kraju. Čestitke i mojim saigračicama, borile su se od prvog do poslednjeg minuta, ključ je bio u tome što smo ispoštovale sve što smo se dogovorile sa selektorom. To je razlog osvajanja prvih bodova u glavnoj fazi.

Jae Von Kang, selektor reprezentacije Koreje:

Izuzetno je bilo teško igrati protiv Srbije. Protivnice su koristile dobro prostor i svoju klupu, čestitam im na tome, a mi smo imali samo osam igrača u rotaciji, jer ostatak ekipe je mlad i nije na potrebnom nivou. Igračice su umorne, imamo i problema sa golmanima, koje nisu navikle na evropske šutere.

Migejong Li:

Čestitke reprezentacij Srbije. Protivnice su bile veoma dobre na ovoj utakmici, nisu nam dozvolile da napravimo veliki broj smislenih napada. Ostaje nam da se spremimo za narednu utakmicu.