XS
SM
MD
LG

Džipijada Kolubara 2019.

Foto: H.D.Vujanović

Džip klub Troper iz Baroševca je organizovao treću  po redu džipijadu, koja je održana 2. novembra pod nazivom ˝Džipijada Kolubara 2019˝. Ona obuhvata skup džipova koji su rađeni i spremni za off road vožnju. Na skupu se našlo preko 50 džipova i kvadova iz čitave Srbije sa oko 120 učesnika i to iz Beograda, Golupca, Despotovca, Smederevske Palanke, Jagodine, Mladenovca, Aranđelovca, Valjeva, Koceljeve, Osečine, Mrčajevaca, Ivanjice i naravno domaćina iz Lazarevca. Turist staza u dužini od 35km je obuhvatala vožnju po obližnjoj šumi i reci, a vozilo se na ˝Road book˝ gde suvozač čita mapu vozaču. 
Posle Turist staze pristupilo se takmičarskom delu gde su vozila (džipovi) podeljena po klasama: Soft 1 - do 3000ccm, Soft 2 - preko 3000ccm i Hard - neograničeno. Na kružnoj stazi od 1500m održan je brzinski ispit za sve takmičare iz gore pomenutih klasa, kao i za kvadove u soft i hard klasi, a vozilo se po dva kruga. 
Poredak u klasi džipova Soft 1 je sledeći: 1. Todorović Aca i suvozač Nedić Nikola (Valjevo), 2.  Vujanović Dejan i suvozač Jeremić Saša (Aranđelovac), 3. Matić Vlada i suvozač Tomić Filip (Valjevo).
Džipovi klasa Soft 2: 1. Krivokuća Aleksandar i suvozač Radisavljević Nenad (Aranđelovac), 2. Nikolić Srećko i suvozač Marković Stefan (Golubac), 3. Dražić Ivan i suvozač Milićević Miloš (Smederevska Palanka).
Džipovi klasa Hard: 1. Račić Miloš (Ivanjica), 2. Ružanović Draško (Golubac), 3. Vinulesković Dragan (Golubac).
Kvadovi klasa Soft: 1. Jovanović Vuk (Lazarevac), 2. Radivojević Ivan (Mladenovac), 3. Vuletić Radovan (Beograd).
Kvadovi klasa Hard: 1. Jovanović Vuk (Lazarevac), 2. Gavrilović Miloš (Beograd), 3. Vuletić Radovan (Beograd).