XS
SM
MD
LG

Teodora i Osman ispred svih

Pravi atletski hepening - detalj sa 50. jubilarne novogodišnje atletske trke u Mrsaću

Preko stotinu učesnika iz svih krajeva Srbije, BiH i Poljske nastupilo je na 50. jubilarnoj Novogodišnjoj atletskoj trci u Mrsaću. Trka koja je u rangu brazilskog Sao Paola, austrijskog Poerbaha ili Varaždina iz vremena velike Jugoslavije, još jednom je okupila veliki broj bivših šampiona koji su, ovoga puta kao treneri ili posmatrači, bili deo trke u pomoravskom selu Mrsać. Sve učesnik je pozdravio gradonačelnik Kraljeva dr. Predrag Terzić.

Ponosimo se trkom u Mrsaću, jer je to prvi sportski događaj ne samo u regionu već i na starom kontinentu. Tradicija je duga, stigli smo do pola veka trajanja novogodišnje trke i idemo dalje. Velika je stvar videti Oliveru Jevtić, Dragana Zdravkovića, Rifata Zilkića, sve te bivše šampione, pobednike i na ovoj trci. Učinićemo sve da kao grad pomogneno da trka u Mrsaću bude još bolja i da okupi sve što je vredno u srpskoj kraljici sportova – napomenuo je dr. Predrag Terzić, prvi čovek grada na Ibru.

U slavu šampiona - spomen ploča Goranu Raičeviću u centru Mrsaća su otkrili bivši šampioni i predstavnici grada Kraljeva

Sportsko udruženje „Novogodišnje atletske trke Mrsać“ sa posebnim pijetetom se setilo atletskog šampiona Gorana Raičevića koji je poginuo tokom NATO agresije. Staza na kojoj se trči svakog 2. januara od danas nosi ime proslavljenog atletskog reprezentativca koji je dobio i spomen ploču u centru Mrsaća. Potom su krenule trke u nekoliko kategorija. Trka učenika OŠ „Petar Nikolić“ iz Mrsaća od danas nosi ime Memorijalna trka Goran Raičević,a prvi pobednici su Milica Starčević i Zvezdan Mršović. U trci mlađih pionirki na 1650 metara pobedile su atletičarke Novog Pazara Saima Mušović, Nejra Brahić i Jana Belić. Na istoj dužini staze, kod pionirki najbolja je bila Meira Mehmedović iz Novog Pazara, ispred Teodore Pavlović iz čačanske Slobode i Sare Ćirić iz ćuprijske Morave. U konkurenciji mlađih pionira pobedio je Samed Hadžić iz Novog Pazara, ispred Novaka Mirosavića iz čačanske Slobode i Nikole Beljakovića iz Kraljeva. Kabir Zilkić je istrčao najbrže stazu u Mrsaću u konkurenciji pionira, ispred Uroša Mišića iz Prilužja i Jahije Zukorlića iz Novog Pazara. Milica Žunić iz Užica bila je najbrža u trci mlađih juniorki, a iza nje su kroz cilj prošle Tijana Asimić iz ćuprijske Morave i Andrea Matović iz Raške. Kraljavačke atletičarke su blistale u konkurenciji juniorki, pobedila je Jovana Miladinović ispred Anastasije Marković, dok je treća bila Sanela Đoković iz AK Javor iz Ivanjice. Mlađi i stariji juniori su trčali 3400 metara, kod mlađih je pobedio Aleksa Tomić iz AK Morava iz Ćuprije, ispred Džemala Hasanovića iz Novog Pazara i Nikole Vukelje iz kruševačke Mladosti. Kod starijih juniora pobedio je Aleksa Milanović iz Morave iz Ćuprije, ispred atletičara Trepče iz Kosovske Mitrovice Jovana Denovića i Đorđa Stevanovića. Sa pažnjom su se čekale trke dana, kod seniorki i seniora. Seniorke su trčale 3400 metara,a pobedila je prema očekivanju Teodora Simović iz Novog Pazara ispred klupskih drugarica Saime Murić i Lenke Nikolić.

Putovali smo 12 sati iz Austrije da bi smo stigli na trku u Mrsaću. Naš trener Rifat Zilkić posebno voli nastupe ovde, zato smo imali obavezu da budemo učesnici i drago mi je da sam po drugi put pobedila. Odlično sam počela godinu, verujem da će se tako nastaviti. U 2020. godini ću uglavnom, trčati maratone i nadam se da mogu da značjanih ostvarenja – naglasila je Teodora Simović pobednica 50. jubilarne atletske trke u Mrsaću.

Teodora Simović po drugi put pobednik u Mrsaću

U jakoj konkurenciji seniora, na 6600 metara, najbrži je bio atletičar iz BiH Osman Junuzović iz Doboja ispred Milana Mitrovića iz Užica i Belmina Mrkanovića iz Doboja.

Hvala organizatorima na pozivu. Prvi put sam u Mrsaću i zaista je sve bilo za čistu desetku. Imao sam naporan put, došao sam iz punog treninga, ali istrčao sam dobru trku, vodio od početka do kraja, nametnuo svoj ritam i na kraju zasluženo pobedio. Idemo dalje, spremam se za važna takmičenja u 2020. godini u mojoj standardnoj disciplini 3000 metara sa preprekama – blistao je od sreće Osman Junuzović pobednik 50. jubilarne novogodišnje atletske trke u Mrsaću.

Osman Junuzović ubedljivo prvi u Mrsaću

Jubilarne 50. trke u Mrsaću zaključili su veterani koji nisu odustajali uprkos godinama. U konkurenciji do 40 godina starosti pobedio je Mirsad Rebronja iz Novog Pazara,a u kategoriji do 60 godina starosti Mirko Minić iz Užica. Po izuzetno lepom vremenu trke u Mrsaću pratilo je nekoliko stotina gledalaca i sve je proteklo bez bilo kakvih problema.