XS
SM
MD
LG

Futsaleri Bečeja počeli pripreme za novu drugoligašku sezonu

Dogovor pred početak priprema: Igor Šošo saopštava igračima plan priprema - foto: V. Jankov

Posle pet meseci, počela je da se kotrlja i futsal lopta pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise. Prozivku futsalera Bečeja pred novu drugoligašku sezonu obavio je trener Igor Šošo, a prvom skupu prisustvovali su i pozdravili igrače predsednik Miloš Radanović i „tehniko“ Goran Strajnić.

- U novu sezonu ulazimo s nešto veći ambicijama nego lane, otkriva predsednik Miloš Radanović.

Na prozivci dobro znana lica, ali ima i nepoznatih momaka. Upravo igrački i trenerski kontinuitet je ono na čemu se bazira optimizam drugoligaša sa Tise.

- Trener Igor Šošo će i dalje predvoditi ekipu sa klupe, a od igrača ispisnicu je uzeo samo golman Miloš Lazović, koji zbog obaveza i daljine Beograda ne može da odgovori obavezama. Vratili smo Igora Dražića, a prave novajlije su Vrbašani, golman Martin Marinković, iskusni Dario Mažićenski i Miloš Pokrajac, koji je minule sezone nosio dres novosadske ekipe „Mićko trejd“. Iz omladinskog pogona prekomandovali smo u seniorski sastav talentovanog Luku Božičića. Imaćemo na raspoganju petnaestak kvalitetnih igrača, što će omogućiti dobru rotaciju tokom utakmice. Međutim, prezalni rok je u toku i moguće je da angažujemo još jednog iskusnijeg igrača na poziciji „sidraša“. Iskusniji smo za sezonu, imamo obećanje lokalne samouprave da će biti uz nas, očekujem da formiramo i sponzorski pul, pa nam to daje za pravo da u sezonu uđeno s većim ambicijama, uključuje se u razgovor Goran Strajnić, koji je veza između klupskog rukovdstva i igračkog pogona.

Pod pojmom veće ambicije, Bečejci smatraju napad na drugoligaški vrh. Znaju da slične ambicije ima još nekoliko klubova, ali veruju u sopstvene snage. Titula prvaka im nije imperativ, ali mesto u baražu da, što znači da bi na kraju trebali da budu plasirani među tri najuspešnije ekipe. A onda kreće dodatna borba za povratak u elitu.

- Prošlo je dosta vremena od prerano završene minule sezone, pa smo se svi pomalo zaleželi treninga, a još više pravih utakmica za bodove, iskren je trener Bečejaca Igor Šošo. Uvodni treninzi bi trebalo da nam daju jasnijusliku na koga možemo da računamo, a to određuje i ambicije u novoj sezoni. Verujem da ćemo angažovati još jednog ili dvojicu iskusnijih igrača, koji bi doprineli da ostvarimo zacrtano. Važno je da maksimalno odgovorno pristupimo obavezama od samog početka priprema.

Kompletne pripreme obaviće se kraj Tise, gde imaju optimalne uslove za rad i takmičenje, a do starta nove sezone 18. septembra odigraće i nekolikoprijateljskih utakmica.


Bečej : Tisa
Zufo : Konjarnik
Metalac Kolorado : RB
Smederevo : SAS
Sopot : Radnički 2010
Banjica : Ivanjica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Konjarnik 16 12 0 4 36
2 Ivanjica 16 11 1 4 34
3 Zufo 17 11 0 6 33
4 Banjica 16 9 0 7 27
5 Tisa 16 9 0 7 27
6 Bečej 17 8 3 6 27
7 Metalac Kolorado 17 9 0 8 27
8 SAS 17 7 2 8 23
9 Sopot 17 7 1 9 22
10 RB 16 5 1 10 16
11 Smederevo 17 4 2 11 14
12 Radnički 2010 16 2 0 14 6