XS
SM
MD
LG

Poraz Bečejaca na startu

Sa utakmice mladih Bečejaca i Kikinđana

Posle seniorske polusezone, startovala je Omladinska liga Vojvodine u futsalu. Ukupno 17 ekipa podeljeno je teritorijalno u četiri grupe i igra se dvokružni ligaški bod sistem. Po završetku prvog dela, dve prvoplasirane ekipe iz grupnog takmičenja nastavljaju trku ukrštanjem prvog i drugog iz grupe A i B, odnosno C i D. Pobednici prva dva para i druga dva para igraju po dve utakmice, a bolji igraju finale za naslov prvaka. Prva utakmica se igra u terminu od 19. do 21, a druga od 26. do 28. februara.

Evo i sastava grupa: Grupu A jedina broji pet ekipa: ŽAK Junior (Sombor), Leteći Bajmočanin (Bajmok), Leteći Holanđanin (Vrbas), Spartak (Subotica) i Hajduk (Kula). Grupu B činenovosadske ekipe: Indians 2013, Novi Sad,Tango i Fortuna. U grupi C su: Bečej 2003, Kikinda, SAS (Zrenjanin) i Tisa (Novi Bečej). Najzad, u grupi D su: Dinamo (Pančevo), Kraljevićevo (Kačarevo), Nova Pazova i Forum (Vršac).

Bečej 2003 - Kikinda 3:4 (1:1)

Sportska dvorana OSC „Đorđe Predin Badža“. Bez gledalaca. Sudije: Vladimir Tošić i Branko Grmuša (Novi Sad). Strelci: 0:1 Detari u 3, 1:1 Tatić u 13, 1:2 Pajtin u 27, 1:3 Nešić u 33, 1:4 Nešić u 41,2:4 Jelić u 43, 3:4 Tatić u 48. minutu. Žuti kartoni: Nešić i Pajtin (Kikinda). Nagomilavanje prekršaja: Bečej 5 (3+2), Kikinda 5 (2+3).

Bečej 2003: NOVAKOV 6, JELIĆ 6,5, BOŽIČIĆ 6,5, DŽIGURSKI 6, TATIĆ 7, Nonin 6, Hasičić 6, Kopre 6,5, Vračarić 6.

Kikinda: STOJADINOV 6, BELIĆ 6,5, PAJTIN 7, NEŠIĆ 7,5, DETARI 7, Milivojević -, Budai 6, Salkai 6, Simić 6.

Poraz Bečejaca na startu omladinskog prvenstva Vojvodine. Ali, kad se ima u vidu da boje mladića sa Tise brane, uglavnom, fudbaleri, tačnije „bonusi“ srpskoligaša OFK Bečej 1918, onda i nije čudo. Ako nisu verovali, sad su se uverili da je futsal, ipak, druga igra. Zahvaljujući gnjihovim reškama u fazi napada, omogućili su vršnjacima iz Kikinda da iz kontre stignu do vođstva od 3:1. Tad je trener Goran Strajnić, iako je preostalo 16 minuta do kraja, pokušao s igračem više, ali su primili još jedan gol i to se pokazalo presudno zakonačan rezultat. Jer, uspeli su Bečejci, posle stative i prečke,da postignu još dva gola, što je bilo dovoljno samo za častan poraz.

U istoj grupi C Tisa i SAS su u Novom Bečeju igrali nerešeno 2:2 (1:1). U drugom kolu Bečejci u subotu gostuju u Zrenjaninu i tačno u podne igraju protiv SAS-a, a Kikinda dočekuje Tisu.