XS
SM
MD
LG

Ribnica na korak od polufinala plej ofa

Meč viner po navici - kapiten Ribnice Ivan Todorović u karakterističnoj akciji na mreži

Početak prvog četvrtfinalnog meča plej of serije bio je neverovatan, četiri asa Nejtana Delgudisa naterali su klupu gostiju na prvi tajm aut. Imali su "musketari" i vođstvo od 9-3, ali je Požarevljane u igru vratio kapiten gostiju i rođeni Kraljevčanin Mladen Bojović. Stigli su gosti do 9-7, da bi Ribnica iskoristila par grešaka odbojkaša Mladog radnika i na tehničkom tajm autu imala vođstvo 12-8. Od tog trenutka domaći su čuvali tri do četiri poena prednosti, a Požarevljani su im mini serijom servis grešaka u tome pomogli. Na pravi način Ribnica je set privela kraju, uz blokove Delgudisa i Ubiparipa, stigla je i servis greška Uroša Ubiparipa za konačnih 25-20.

U drugom setu domaći su ponovo blokom uspeli da dođu do tri poena prednosti koje su čuvali do tehničkog tajm auta. Vrlo lepo je Bićanin razigravao svoje saigrače, dok je na drugoj strani jedino Bojović imao odgovor na igru "musketara". Ipak, Ribnica je igrala sve bolje, brzo došla do šest poena prednosti i polako set privodila kraju. Sevalo je sa svih strana, igrala je četa Milana Simojlovića vrlo raznovrsno, bilo je akcija za tv špice. Na kraju, "musketari" su iskoristili treću set loptu za konačnih 25-19 i vođstvo od 2-0 u meču.

Kao i u prvenstvenom meču, pre tri nedelje, Mladi radnik je počeo treći set sa više energije, šansu je u postavi dobio tamnoputi Sejdou, Bojović i Žugić su razornim servisima slomili prijem Kraljevčana i na tehničkom tajm autu bilo je 12-6 za Mladi radnik. Domaći su delovali potpuno bezidejno, nije bilo one sigurnosti na prijemu i u napadu, pa je Bojović doneo svom timu vođstvo 18-10, u trećem setu. Vodili su gosti 22-14 i onda je Ribnica počela da se vraća u igru. Prvo blok Gajovića,a onda odlične odbrane Krsteskog i Todorovića, sigurni napadi Veselinovića, na semaforu je stajalo 23-20 za Mladi radnik. Na servise Gajovića, Ribnica je stigla na poen zaostatka 23-22, a Mladi radnik ubrzo do prve od dve set lopte. I ko zna šta bi se desilo da drugu set loptu nije dobio Bojović koji je ostavio svoj tim u meču 23-25.

Ribnica je u trećem setu brzo odgovorila na napad Požarevljana.Odlična igra u polju i na mreži donela je "musketarima" lako vođstvo 7-2. Za jedan poen je prednost bila veća na tehničkom tajm autu 12-6, posle ispucane lopte u aut Mladena Bojovića. Međutim, domaći su rano počeli da slave, meč nije bio gotov, serija servisa Vulikića i blokovi Polomca i Mladi radnik je došao do izjednačenja 21-21. Ribnica nije iskoristila dve meč lopte, Mladi radnik jednu set loptu,a drama je okončana na trećoj meč lopti za domaće koju je na volšeban način, od bloka, plasirao Ivan Todorović. U nedelju sledi jako zanimljiv revanš u Požarevcu.

RIBNICA - MLADI RADNIK 3 - 1 (25-20, 25-19, 23-25, 27-25)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Igrano bez prisustva gledalaca Sudije: R. Leko (Novi Sad), Z. Radovanović (S. Pazova)

RIBNICA: Stefanović 12 (3 bl, 2 sg), Todorović 12 (4 sg, 3 gr), Vukmirović, Bićanin 2 (2 bl, 4 gr), Ubiparip 6 (1 bl, 7 gr), Veselinović 4 (2 sg), Gajović 9 (3 bl, 1 as, 2 sg), Rudić, V. Petrašinović, L. Ratković (libero 2), Krsteski (libero 1), Delgudis 20 (4 as, 2 bl, 6 sg) Trener: M. Simojlović

MLADI RADNIK: Polomac 7 (2 bl, 5 gr), Pajkić 1 (2sg), Mijajlović 8 (1 as, 4 sg), Micić, Vulikić 3 (1 bl, 1 as, 1 sg), Tonić, Sejdou 1, Ubiparip 2 (1 as, 2 sg), Žugić 5 (2 as, 1 bl, 6 sg), Ilić (libero 1), Lazarević (libero 2), Bojović 27 (3 as, 3 bl, 5 sg, 6 gr), Laje, Krstić Trener: I. Jevtić