XS
SM
MD
LG

Prva utakmica plej-ofa pripala FON-u

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

U polufinalu  plej-ofa sastaju se dve ekipe koje dele istu dvoranu, tako da prednosti domaćeg terena praktično nema. FON je kao prvoplasirani nakon regularnog dela prvenstva u četvrtfinalu bio slobodan, dok je Konjarnik u dvomeču eliminisao Winter sport pobedama 8:0 u Nišu i 5:0 u Beogradu.

Večerašnju utakmicu bolje je otvorio FON, gol je u 4. minutu postigao Brkić udarcem sa 9 metara. Samo minut kasnije na semaforu je stajao rezultat 2:0, ovog puta strelac je Krasnić, šutem sa preko 12 metara.

Konjarnik se vraća u igru u 8. minutu, posle lepe akcije strelac je bio Ljujić. Radovanović već u prvom sledećem napadu šutira sa 10 metara, gosti imaju sreće, ovog puta isprečila se stativa. Neizvesnost se potpuno vratila u meč, akcije se potom ređaju na obe strane terena. Gosti preko Ratkovića imaju penal sa 10 metara na 7 sekundi pre kraja, međutim Josimović je odbranio njegov šut, pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću FON-a. 

Fanatično borbeni momci iz Konjarnika i u nastavku prave dosta problema favorizovanom rivalu. Pešić i Brkić u 23. minutu pogađaju okvir gola gostiju. Sreća prati hrabre. Sreće ipak nije bilo u 26. minutu, Petrašević se prošetao kroz odbranu gostiju i postigao treći gol za FON.

Konjarnik potom na sve načine pokušava da promeni tok meča, ali napadači su im neprecizni ili golman Drndarević brani šuteve. Na drugoj strani u 35. minutu i četvrti put stativa spašava gol gostiju, ovog puta nakon šuta Brkića. 

Gosti se pred kraj opredeljuju za igru sa pet igrača u polju, ali sve što su uspeli je da prime dva gola u 38. i 40. minutu,  oba puta je strelac Pavlović, dok u 39. minutu preko Šljukića postižu i drugi pogodak.

Druga utakmica, odnosno revanš susret, na programu je narednog vikenda na istom mestu, to jest sali Šumice. Eventualna majstorica bi se igrala u sredu iza, ukoliko rezultat u pobedama bude jedan-jedan.

FON - KONJARNIK 5:2 (2:1)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Nikolić Oliver i Jakšić Aleksandar. STRELCI: Brkić 4, Krasnić 5, Petrašević 26. i Pavlović 38. i 40.min (FON), Ljujić 8. i Šljukić 39.min (Konjarnik). ŽUTI KARTONI: Pešić i Stanković (FON), Bosnić (Konjarnik).

FON: Josimović, Lazić, Radovanović, Pešić, Pršić - rezerve: Vulić, Krasnić, Brkić, Borisavljević, Stojanović, Petrašević, Pavlović, Mihić, Stanković. 

KONJARNIK: Drndarević, Ristanović, Ljujić, Šljukić, Bosnić - rezerve: Ivanović, Ivić, Milosavljević, Kokotović, Vićić, Malović, Ratković.