XS
SM
MD
LG

Zaječarski Timok 1919 pobedio favorizovanu Slogu u Požegi

Fudbaleri zaječarskog Timoka 1919 pobedili su u Požegi minimalnim rezultatom 1:0 u prvoj utakmici “baraža”, za popunu Prve lige Srbije, favorizovanu Slogu prvaka Srpske lige Zapad. Stručni štab najstarijeg i najuspešnijeg kluba na Istoku, uz pomoć Gradske uprave Zaječar, poveo je igrače u četvrtak u Eko selo Koštunići u takozvani “karantin” na pedesetak kilometara od Požege. Trener Vojkan Rajčić, njegov pomoćnik Goran Stanković i trener golmana Ivan Đorđević odradili su jedan trening i psihički pripremili igrače na jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Analizirali su prethodne mečeve protivnika i upoznali se sa kojih pozicija vreba opasnost a koje su im slabosti što se ispostavilo uspešnim.

Od starta su zaječarci krenuli hrabro i već u 4. minutu imali stopostotnu šansu ali je udarce Ivana Dragićevića i Ivana Davidovića golman domaćih Nikola Tasić fenomenalno odbranio i pokazao raskošni talenat. U 14. minutu uzvraćaju požežani preko Miloša Jankovića koji sa pet metara šutira glavom preko prečke golmana Aleksandra Jovanovića. Sredinom prvog poluvremena sjajnu priliku je imao i mladi Strahinja Tošić ali se nije najbolje snašao u šesnaestercu zaječaraca. Pred kraja prvog dela beležimo još dve neiskorišćene prilike za Timok 1919. Prvo je Ognjen Nikolić šutirao sa ivice šesnaesterca pored gola a odmah zatim je Stefan Knežević odlično centrirao u srce šesnaesterca ali je, najbolji strelac Timoka, Ivan Dragićević glavom poslao loptu pored same leve stative golmana Sloge.

U nastavku su domaći preuzeli inicijativu ali pokušaji Ristića, Bogićevića i Plazinića nisu ugrozili gol zaječaraca. U 71. minutu Nemanja Lapčević odlično upošljava Ivana Davidovića koji snažno šutira sa 25 metara, kratko odbija golman Nikola Tasić, a najsnalažljiviji je bio Miloš Rošević koji iz blizine šalje loptu u mrežu domaćih za 0:1. U narednom napadu mladi Miloš Rošević je imao stopostotnu priliku da duplira prednost ali ovoga puta se nije najbolje snašao. Do kraja susreta Miloš Cvetković i Aleksandar Trifunov, iskusni igrači Timoka, stali su na loptu i lagano priveli utakmicu kraju.

Druga utakmica biće odigrana već u sredu na Gradskom stadionu u Zaječar nakon koje ćemo znati ko su novi prvoligaši. U drugom polufinalu Mladost Gat i Teleoptik igrali su 1:1 u Novom Sadu.

SLOGA - TIMOK 1919 0:1 (0:0)

Gradski stadion u Požegi. Igrano bez prisustva publike. Sudija Novak Simović (Lovćenac), pomoćnici Nikola Đorović (Kragujevac) i Miloš Simović (Lovćenac). Strelac Miloš Rošević (Timok 1919) u 71. minutu. Žuti karton Ivan Davidović (Timok 1919).

SLOGA: N. Tasić, Kolarević (Lukić), Nikolić, Ristić, Jovanović, Janković (Bogićević), Plazinić, Tošić (Šarčević), Glišović, Vlašić (Cerović), Ž. Tasić.
TIMOK 1919: Jovanović, Marko Cvetković, Knežević, Pantić, O. Nikolić (Lapčević), Dragićević (U. Nikolić), Rošević (Trifunov), Davidović, Rudić, Miloš Cvetković, Gardić.