XS
SM
MD
LG

Sportsko druženje u režiji Miše novinara

U Majdanu nadomak Gornjeg Milanovca ove godine je održano 22. po redu druženje sportista. Na prelepim terenima podno Rudnika stotinak takmičara pokazalo je svoja znanja u nekoliko spotskih discipina. Najviše pažnje privukle su fudbalske utakmice pionira dečaka rodjenih posle 2007. godine. Svoje predstavnike imali su Takovo, Metalac (GM), i dve ekipe iz Čačka, Borac i Mladost radost.

Miša Savićević pozdravlja učesnike i gledaoce

Novinari iy Užica, Kraljeva, G. Milanovca

U prvoj utakmici Metalac je bio uspešniji od ekipe Mladost radost (1:0) a u drugoj tim Takova savladao je Borac posle udaraca sa bele tačke, U regularnom toku rezultat je bio 1:1, U borbi za treće mesto čačanski derbi: Borac - Mladost radost 2:1. U finalu Takovo - Metalac 4:0.

Seniori su odigrali dva susreta, Helios - Rapid 8:4, Ozremica - Majdan 6:1.

Pioniri oduševili igrom i ponašanjem

U revijalnom meču sastale su se fudbalski arbitri. Sudije juniori savladali su kolege - Sudije veterane 6:5. Svojih pet minuta imali su takmičari u Pikadu i Šahu. Najpreciznija je bila dama Jovana Starčević, drugi Miloš Hrnjakovič a treći Dušan Vasović. Kod šahista konačan plasman: Miloš Marković, Zoran Luković, Petar Petrović.

Nadvlačenje konopca nova - stara disciolina

Prznanje je je zasluženo dobio i majstor kotlića Slobodan Solujić, koji je na najbolji način obeležio "treća poluvremena".

Gledaoci su uživali Foto: Stole i Stefan

- Pored ovih sportskih disciplina trudili smo se da najmladjima dočaramo igre koje su nekada davno bile popularne medju njihovim vršnjacima. Jedno od nadmetanja bilo je povlačenje konopca koje je izazvalo veliku pažnju - kaže Miloš Miša Savićević, čovek koji po 22. put organizuje ovakva druženja.

Ovaj dugogodišnji dopisnik Sporta najstarijeg spotskog lista na Balkanu autor je knjige "Milanovački derbi" posvećen dugogodišnjim "ljutim rivalima" Takovu i Metalcu.