XS
SM
MD
LG

PLS: Lider ispod Kraljevice cilja visoko, mogu li "građevinari" nastaviti seriju protiv odličnih Novosađana?

Dok se superligaši nalaze na reprezentativnoj pauzi, mada ni jednog domaćeg igrač nema na Stojkovićevom spisku, dotle prvoligaši igraju po ubrzanom tempu sreda - nedelja. U sredu je na programu 11. kolo sa novim uzbuđenjima i neizvesnim okršajima. Na prvi pogled nema favorita, izuzev "Želje" u duelu protiv poslednjeg Kabela, ostali mečevi su toliko izjednačeni da je nezahvalno baviti se prognozama. Utakmica između RFK Grafičara i Radničkog iz Sremske Mitrovice je odložena, zbog obaveza mladih igrača "ljubičastih" u odgovarajućim reprezentativnim selekcijama. 

Probuđeni Palančani oskoljeni trijumfom u Makiškoj šumi, dočekuje na "Vavi" još jednog protivnika iz vrha tabele - Mačvu. Dolaskom Nikole Puače na kormilo OFK Bačke, stvari se razvijaju u pozitivnom smeru i posle tri poraza, izborili su remi i pobedu. Mačva je bez kapitena Adamovića i još nekoliko prvotimaca uspela da slomi otpor "grafosa" sjajnim golom Belića. U Bačkoj Palanci očekuje ih tvrd, ne toliko intenzivan, ali na momente dobar rival, koji malo daje i prima golova. Na kvalitetnom terenu i pod reflektorima biće uslova za zanimljivu i dopadljivu fudbalsku predstavu.

Na "Švajcariji" meč će odigraće rivala kojima u poslednje vreme ne cvetaju ruže. Domaćin je i dalje na jednoj pobedi i šest remija, malo daju i primaju golova. Na drugoj strani OFK Žarkovo je vezao tri poraza i ostao bez uspešnog trenera Dejana Nikolića, koji nije mogao da utiče na neke stvari iz domena struke. I jedni i drugi traže mogućnost da se rehabilituju i osvoje bodove. 

Nova pobeda protiv Zlatibora učvrstila je Inđiju na vodećoj poziciji. Trener Jandrić je uputio izvinjenje navijačima zbog rezervisanosti i predugo držanja lopte u drugom poluvremenu. Okrenuti su meču u Zaječaru za koji mladi stručnjak kaže: - Na svakoj utakmici idemo na pobedu, nikome ne pretimo, i na taj način prezentujemo sebe i naš stil igre. U Zaječaru je uvek dobra atmosfera, domaćin igra čvrsto, na rezulrat i uzdaju se u umeće iskusnog Jovanovića, prvog strelca Dragićevića, Božovića, Milenkovića. Na utakmicama Timoka 1919 pada najviše golova, i pitanje je mogu li domaći defanzivci zaustaviti najefikasniju navalu lige.

"Traktoristi" su porazom na Banjici zaostali za vodećim i traže priliku za popravak protiv Javor Matisa, koga respektuju kao dugogodišnjeg superligaša. Znaju da su zadržali kostur tima, imaju pojačan i iskusan sastav. Ivanjičani su do pobede nad Tmokom 1919 stigli tek pet minuta pre kraja, ali do tog trenutka bili su bolji takmac naročito u nastavku. Trener Milović zna da protivnik igra kroz posed, napad im je bolji deo tima, i više ga brine što neće moći da računa na suspendovane Balabanovića i Nikolića, Zekanov će duže pauzirati, Oumar takođe.

Budućnost nikako da ispliva iz krize i bar su protiv fenjeraša Kabela prekinuli crnu seriju od četiri poraza. Trener Kuljić smatra da igraju bolje ali nisu rezultatski ispraćeni. Cilj je, kaže, da dobre stvari iz defanzive potvrde, a realizaciju poboljšaju. Za Lozničane kaže da su sačuvali okosnicu, imaju individualni kvalitet i kontinuitet u radu. Na drugoj strani gosti respektuju domaćina i smatraju da ne zaslužuju mesto pri dnu i pogled na tabelu može da zavara. Neizvestan je nastup Vraštanovića, Nikolića, Obadovića, Komarčević je zaigrao ali još nije fit.

Kabel je protiv Budućnosti osvojio treći bod, u pravom takmičarskom okršaju začinjenog tenzijama sa obe strane. Ubrzan ritam utakmica ne odgovara mladom sastavu Novosađana, jer po pravilu iz stroja zbog povreda ispadne po nekoliko igrača, tako da je trener Belić prisiljen da sve  igrače rotira. Za Železničar kaže da su formirali iskusan sastav za viši rang. Bar na početku nisu ambicije rezultatski ispratili, ali su ušli u ritam i gosti ulogu favorita prepušta  domaćinu. 

Za kraj najave ostavili smo derbi kola između sve boljeg Rada i drugoplasirane Mladosti GAT. Novosađani su u Klupcima odigrali borbeno i disciplinovano, kako igraju na svakoj utakmici, i to bez isključenog Ožegovića uspeli da se vrate sa bodom.

"Građevinari" su u zadnjih pet utakmica osvojili 13 bodova, igraju zrelo, dobro su organizovani sa novim trenerom Zoranom Rendulićem. Baviti se prognozama je nezahvalno, ali ako bi se opredelili naš tip je "iks". 


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9