XS
SM
MD
LG

Zvezdin peti poraz, ovaj put bolji Novi Sad

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Novajlija iz Novog Sada je ušao kao favorit u večerašnji susret. To je opravdao već u 2. minutu. Na pas Savkovića, Stanić je načeo mrežu Zvezde iz tako reći prve akcije. 

Umalo u 5. minutu gosti da postignu i drugi gol, lopta je posle Rnićevog šuta sa 9 metara završila na stativi. To im je pošlo za nogom u 12. minutu, Lazić je sa 12 metara pronašao rašlje. 

Domaći se potom bude, stvaraju par prilika, a najbliži golu su bili u 16. minutu kada je Inajetović pogodio stativu šutem sa desetak metara. Na odmor ipak odlaze sa dva gola deficita. 

Samo što je krenuo nastavak Novosađani dolaze do trećeg gola, Savković je bio strelac. Zvezda posle 15 sekundi dobija kazneni udarac, Popović je u šestercu oborio Peralovića. Inajetović je izveo kazneni, Latinović odbranio, lopta je došla ponovo do Inajetovića koji je ovaj put neumoljiv.

Goleada je nastavljena pola minuta kasnije, gosti stižu do četvrtog gola, strelac je sada Rnić. Potom, Zvezdin ponajbolji igrač Peralović u 23. minutu nema sreće, sa 7 metara je pogodio samo okvir gola. Tri gola za tri minuta, kazneni, plus stativa, pregršt uzbuđenja. 

Zbog nagomilanih prekršaja Novi Sad ima penal sa 10 metara u 27. minutu, a realizuje ga Lazić, rezultat je 5:1 za goste. Dva minuta kasnije Todorović se upisuje u strelce, domaći su smanjili zaostatak. 

U 30. minutu još jedan penal za goste sa 10 metara, ovaj put Radisavljević je odbranio Lazićev šut.

Bonus prekršaja su ispunili i gosti u 33. minutu, penal je izveo Inajetović i pogodio stativu, sreća je i večeras napustila Zvezdine futsalere. Kazna stiže minut kasnije u vidu pogotka Stanića nakon divne akcije sa Popovićem.

Igrao se 38. minut kada Zvezda najzad postiže treći pogodak, strelac je Kečan na asistenciju kapitena Inajetovića. Novi Sad je do kraja uspeo da postigne preko Jevtića još jedan gol pa je krajnji rezultat glasio 7:3 za njih. Zvezda je tako i iz petog susreta u tekućem prvenstvu izašla praznih ruku, ali hrabri stav i htenje igrača, vera u bolje dane.

Za vikend je na programu 6. kolo, Zvezda ide na noge Tisi u Novi Bečej, dok Novosađani dočekuju Zrenjaninski SAS u derbiju kola.

CRVENA ZVEZDA - NOVI SAD 3:7 (0:2)

SALA: Ranko Žeravica. GLEDALACA: 50. SUDIJE: Jakšić Aleksandar i Burojević Bojan. STRELCI: Inajetović 22, Todorović 29. i Kečan 38.min (C.Zvezda), Stanić 2. i 34, Lazić 12. i 27. (10m), Savković 21, Rnić 22. i Jevtić 40.min (Novi Sad). ŽUTI KARTONI: Arsenić i Peralović (C.Zvezda), Popović i Tomić (Novi Sad). CRVENI KARTON: Odžić 27.min (C.Zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Radisavljević, S.Đukić, Odžić, Jovanović, Inajetović - rezerve: Jevtić, Arsenić, Kečan, Peralović, Lončar, Todorović, N.Đukić, Đogo, Tejić. 

NOVI SAD: Latinović, Popović, Rnić, Savković, Stanić - rezerve: Radmanović, Lazić, Šmit, Ilić, Jevtić, Lučanović, Avdalović, Tomić. 


Smederevo 3 : 4 Ekonomac
Nova Pazova 5 : 5 Student
Gvozdeni puk 1 : 3 Jastrebac
Palež 3 : 0 SAS
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 2 2 0 0 6
2 Palež 3 2 0 1 6
3 Novi Sad 2 1 1 0 4
4 Student 2 1 1 0 4
5 Jastrebac 2 1 1 0 4
6 Leskovac 2 1 0 1 3
7 SAS 2 1 0 1 3
8 Nova Pazova 3 0 2 1 2
9 Smederevo 3 0 1 2 1
10 Gvozdeni puk 3 0 0 3 0