XS
SM
MD
LG

Jubilej Karate kluba Srem Šimanovci

Karate klub Srem Šimanovci

Bez preteranog publiciteta, po malo „u senci“ drugih klubova, u Šimanovcima dve decenije egzistira Karate klub Srem Šimanovci. Kako se razvijao klub, tako je „u sportskom smislu“ stasavao i Uroš Reljić (27): u početku, 2002. godcine, bio je jedan od najmlađih članova, a sada je trener.

Budući šampioni

- Najpre smo trenirali kao sekcija beogradskog kluba „011“ – kaže Uroš Reljić – Međe osnivačima su bili, u karate svetu poznati, Saša Reljić i Dimitrije Vesković. Zahvaljujući ogromnom talentu mladih članova,dobrom radu i fanatičnoj predanosti trenrera, vrlo brzo su stizali i zapaženi rezultati na takmičenjima od međuklubskog, do međunarodnog ranga u Slovačkoj, Mađarskoj, Grčkoj… Trenirali smo u početku, u školskoj sali, potom u privatnim prostorijama, sali zemljoradničke zadruge… Sada radimo u Domu kulture.

Uroš Reljić, trener

Po tradiciji, članovi KK Srem Šimanovci su vrlo mladi.

- Trenutno imamo dvadesetak članova – nastavlja trener Reljić – Najmlađi članovi imaju 4, a najiskusniji 18 godina. Trudimo se da se polaznici, najpre, pravilno razvijaju i privikavaju na zajednički rad. Rezultati dođu kasnije „kao ogledalo“ rada.