XS
SM
MD
LG
04.01.2022 V. Jankov

Maratonsko izdanje sedmog dana Božićno-novogodišnjeg turnira

Nikola Tomić u prvom planu postigao je tri gola na dve utakmice - foto: V. Jankov

Prvi ovogodišnji, inače ukupno sedmi, dan bečejskog Božićno-novogodišnjeg turnira u malom fudbalu bio je maratonski, jer je odigrano, čak, osam utakmica. Tri u veteranskoj i pet u seniorskoj konkurenciji. S posebnim interesovanjem čekao se okršaj u D grupi između Čajkinih asova iz Bečeja i Optika Zum iz Kikinde, koji je završen bez pobedika (2:2). Ali pođimo redom.

Veterani Gradine iz Temerina i bečejski Gladijator Maksimusigrali su nerešeno 2:2, a golove su postigli Nikola Šarenac dva za Temerince, a Vukašin Kobiljski i Čaba Hegediš po jedan za Bečejce. Subotički Fill Feel je pobedio Lester Wash iz Srbobrana rezultatom 3:2. Milan Ivanović je postigao dva, a Saša Plavšić jedan gol za pobednike, dok su strelci za poražene bili Đemo Halilović i Petar Naumov. Subotičani su odigrali još jednu utakmicu, a rivali su im bili veterani bečejske Fortune i utakmica je završene rezultatom 3:3. Saša Plavšić je postigao dva i Zoran Katićjedan gol za Subotičane, a strelci za Bečejce bili su Marko Bubanja dva puta i Aleksandar Ikić jedanput.

Večernji ciklus senira počeo je derbijem bečejskih Čajkinih asova i kikinske ekipe Optima Zum. Već smo pomenuli da je utakmica završena nerešeno 2:2, a strelci su sa po dva gola bila dvojica igrača, Ognjen Đuričin za Bečejce i Stevan Zeljković za Kikinđane. Fortuna Sukur Metal je sa 4:1 pobedila ekipu Baron restoran i bar. Za ponednike strelci su bili Nikola Tomić dva puta, a po jedanput Dejan Stanojev i Čedomor Tomčić, dok je čast Barona spasio Čanad Lajko. Fortuna Sukur Metal je odigrala još jednu utakmicu i zabeležila još jednu pobedu. Sada je bilo 2:1 protiv Bačkog Gradišta. Dejan Stanojev i Nikola Tomić postigli su golove za Bečejce, a Slobodan Šeguljev je bio strelac za Bačkogradištance. U poslednje dve utakmice na terenu su bili Gringosi iz Subotice i uknjižili su oba poraza. Prvo su izgubili od temerinske ekipe Papa Pub rezultatom 1:3. Dalibor Kotaraš je bio strelac za Subotičane, a za Temerince su golove postigli Robert Ileš, Balaž Paška i Đere Fisteš.U drugoj utakmici Subotičani su izgubili od Bačkog Gradišta. Sada je za Gringose strelac bio Nemanja Bursać, a oba pogotka za Gradoštance postigao je Nemanja Jović.