XS
SM
MD
LG

Sportisti Čačka pod lupom Ace Stefanovića

Aleksandr Stefanović za katedrom u grdskoj skupštini Čačka

U gradskoj skupšini Čačka održana je promocija knjige "Čačanski sportisti govore" doajena sportskog novinarstva profesora Aleksandra Stefanovića.

- Među mnogim novinarskim poslovima koje je Stefanović radio posebno mesto zauzima serija televizijskih emisija "Sportske legende Čačka". Za TV Čačak osmislio je uredio i vodio 25 televizijskih emisija o poznatim čačanskim sportistima i sportskim radicima - piše u predgovoru knjige koji je napisao Svetislav V. Maković.

Sve je to pretočeno u pisano delo koje je nedavno ugledalo svetlost dana.  Svoje mesto najpre u tv novelama a potom i u knjizi imali su, između ostalih, košaršaš Mišović, fudbaler Radonjić, bokser Kiković, motociklista Vukajlović, karatista Rajičić, biciklista Dostanić, stonoteniser Pejak...

Kolege novinari iz Užica, Kraljeva i Gornjeg Milanovca na promociji knjige "Čačanski sportisti govore"

- Prvu emisiju na televiziji a potom i u knjizi posvetio sam legendi čačanske i srpske košarke Radmilu Mišoviću. Posle toga prikazano je još 24 likova istaknutih sportista našeg grada. Bile su to rado gledane emisije - kaže autor Aleksandar Stefanović.

Ovaj izdavački poduhvat pomogli su i mnogobrojni prijatelji a zlatni donator bila je kompanija Mozzart sport - Beograd. Pokrovitelj izdanja bio je, ako bi drugi, Grad Čačak. Zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić rekao je da je zadovoljan što su tv emisije i sada knjiga naišle na dobar prijem i da će se grad Čačak i dalje truditi da pomogne ovakve poduhvate. Veliki udeo u organizaciji promocije imalo je i Udruženje sportskih novinara Čačak na čelu sa predsednikom agilnim Predragom Kovačevićem.

Tekst i foto: Stole Petković