XS
SM
MD
LG

Crna Gora pregazila Hrvatsku

Crnogorski rukometaši nastavili su sa sjajnim partijama na Evropskom prvenstvu! Nakon Slovenije, lavovi su nadigrali još jednog velikana, selekciju Hrvatske 32:26 za trijumf na startu Glavne runde, a ukupno treći od četiri meča na šampionatu Starog kontinenta!

U prvom duelu Grupe 1, naši momci su od starta preuzeli kontrolu, nametnuli svoj ritam, igrali od prvog do posljednjeg minuta u visokom tempu, i bilo je samo pitanje sa kolikom razlikom će završiti meč u svoju korist. 

Odigrala je naša selekcija poluvrijeme iz snova, možda i najbolje od osnivanja reprezentacija i na odmoru imala šest golova prednosti (15:9). Napad je funkcionisao besprekorno, dok je odbrana predvođena i večeras sjajnim Nebojšom Simićem odradila veliki posao.

Crnogorsku selekciju do velikog trijumfa, osim Simića čiji je doprinos bio 14 odbrana, vodili su Brano Vujović i Miloš Vujović sa po sedam, Nemanja Grbović postigao je pet, a po gol manje Vasko Ševaljević i Stefan Čavor. U hrvatskoj selekciji najbolji je bio Ivan Čupić sa sedam golova.

Za dva dana Ševaljević i drugovi igraće sa Holandijom, a očekuju nas još dueli sa Islandom i Francuskom. 

Podsjećamo, izabranici selektora Zorana Roganovića slavili su protiv Sjeverne Makedonije 28:24 i Slovenije 33:32, a jedini poraz doživjeli su od Danske, zvaničnog prvaka svijeta, 30:21. 

Dvije najbolje selekcije iz grupe plasiraće se u polufinale Evropskog prvensva.