XS
SM
MD
LG

Utisci sa Međunarodnog ženskog boćarskog turnira "ABC Kup": Organizator položio ispit

Nataša Antonjak

Novobeogradska boćarska hala po ko zna koji put je „požila ispit“ i opravdala svoje postojanje. Ljubitelji ovog sporta imali su priliku da vide, tokom trodnevnog takmičenja, „krem ženskog boćanja“ u regionu. Videlo se i koje mesto u međunarodnim okvirima, trenutno, zauzima ženski boćarski klub NBGD.

Prošlo dovoljno vremena za sređivanje utisaka, kapitena NBGD Nataše Antonjak, dugi niz godina „neprikosnovene“ u srpskom boćanju.

- Osvjili smo u konačnom plasmamnu drugo mesto, što je ogroman uspeh – ističe Antonjak – Od samog starta turnira pružili smo rivalkama žestok otpor. Startovale smo pobedom u grupi protiv BK Čavle ŠB, a dobru igru smo prikazale i protiv slovenačkog Krima. Kao prve u grupi, plasirale smo se u polufinale, gde smo pobedile drugog slovenačkog predstavnika Agrokem Hrast. Na žalost, u finalu Krim je bio mnogo bolji. U svakom slučaju, ovo je ogroman uspeh za žensko boćanje i „vetar u leđa“ za naš klub, pred predstojeća takmičenja, a pogotovo pred Kup evropskih šampiona , koji nas očekuje početkom oktobra u italijanskoj Aosti. Ponosna sam na sve devojke: njihovom trudu i zalaganju i na svemu onom, što su za kratko vreme postigle. Zahvaljujemo se, ujedno, svima koji su nas podržali na putu kojim smo krenule. Bila nam je velika čast, što NBGD upotpunila takmičarka iz Turske Buket Ozturk, višestruki osvajač evropskih i svetskih medalja. Posebno bih istakla i odlične rezultate u štafetnom izbijanju naše Milice Kolundžije, ovogodišnje evropske prvakinje u disciplini krug. Sve u svemu, ovo je bilo jedno lepo iskustvo i motiv da nastavimo sa radom, do n.ovih pobeda, koji će, svi se nadamo, biti sve više.

Lepe utiske sa zanimljivog međunarodnog takmičenja nosi i Dino Blečić, delegat „ABC Kupa“

- Sve pohvale organizatoru – kaže Dino Blečić – Malo je bilo problema sa satnicom, s obzirom da smo prvi put imali šest ekipa., na četiri staze. te se takmičenje malo razvuklo. Kroz neke naše razgovore provlači se ideja da „ABC Kup“ preraste u svojevrsnu regionalnu ligu, gde bi učestvovale ekipe iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Klubovi bi trebalo da se udruže i da pronađu sredstva, kako bi se ideja i ostvarila. Ovo takmičenje je pokazalo koliko su bitni jaki mečevi, kako sa ekipe, tako i za igračice pojedinačno. Naravno, i za razvoj same organizacije u celini.

Dino Blečić, delegat "ABC Kupa"