XS
SM
MD
LG

Novi izazov u Kataru

Odbojkaški stručnjak iz Kraljeva Dragan Đorđević prošlu takmičarsku sezonu proveo je na Kipru, trenirajući devojke Anortozisa. Bilo je to novo iskustvo za popularnog Đoleta, jer je prvi put kao trener predvodio žensku ekipu. Posle radnog leta, priznati stručnjak je dobio novu ponudu i krenuo u novi izazov. Destinacija je Katar i klub Al Garafa.

Dragan Đorđević na novom poslu u katarskom klubu Al Garafa

Tokom leta sam dobio ponudu da idem u Katar, odbojkaški najjača zemlja u golfskom zalivu. Najbolja odbojka u ovom delu planete se igra u ovoj zemlji i sigurno da je to novi izazov za mene. Al Garafa poslednjih godina nije imala neke zapažene rezultate. Imamo mladu, perspektivnu ekipu i cilj je da u narednom periodu stvorimo nekog igrača reprezentatovnog kalibra. U ligi je cilj plasman oko pete pozicije što mislim da je i neki krajnji domet ovog tima, dok u nekoliko Kup takmičenja koje igramo probaćemo da uđemo među četiri najbolja tima – kaže Dragan Đorđević, odbojkaški trener sa zavidnim iskustvom.

Naš stručnjak neće biti sam u zemlji koja je sada potpuno okrenuta predstojećem svetskom prvenstvu u fudbalu.

Ovde igra nekoliko naših igrača. U katarskoj reprezentaciji nastupaju Miloš Stevanović, Nikola Vasić, Ilija Ivović, Marko Stevanović. I stranci koji dolaze u Katar su odlični igrači. Od naših, ove sezone će nastupiti Ivan Borovnjak i Lazar Ćirović, kao i dojučerašnji korektor Partizana Buša. Treba reći da su ovde kao treneri angažovani Žarko Ristovski iz Makedonije koji radi u najboljem klub Al Rajanu, te Siniša Reljić i Crnogorac Ivan Joksimović koji rade u Katar Sport klubu.

Ne plaši se izazova - Dragan Đorđević ispred vitrine pune trofeja novog kluba

Dragan Đorđević je već dve decenije trener. Počeo je u kraljevačkoj Ribnici koja se i na njegovom primeru pokazala kao sjajna škola i odskočna daska.

U Ribnici sam proveo najveći deo igračke karijere i tu sam počeo rad kao trener. Jako težak i lep period, imali smo odličnih rezultata. Posle sam radio u Remat Zalau (Rumunija), pa u kragujevačkom Radničkom, Urumiji u Iranu, bio sam trener Al Itihada i Al Svehli u Libiji, Al Sahela u Kuvajtu, Al Džazire u Emiratima i prošle sezone kiparskog Anortozisa. Nakupilo se, u inostranstvu radim skoro deceniju i po. Ne bojim se izazova, verujem da će i Katar biti lepa priča – zaključuje odbojkaški trener Dragan Đorđević.

Naš sagovornik posebno naglašava da je u Kataru sve posvećeno fudbalu, predstojećem Svetskom prvenstvu. Zbog toga se druga sportska takmičenja odlažu i igraće se tek kada se Mondijal završi.