XS
SM
MD
LG

Bodovi Brzom brodu i Meševu za "zelenim stolom", Piroćanci novom odlukom jesenji prvaci, niški derbi začelja u Brzom brodu

Na srpskoligaškom Istoku došlo je do novog obrta kad je u pitanju slučaj Budućnosti iz Popovca. Odlukom Komisije za žalbe sporne utakmice Meševo - Budućnost i Brzi brod - Budućnost, zbog neispravne registracije golmana Popovčana Dušana Stamenkovića, registrovane su službenim rezultatom u korist domaćih ekipa. Žalba GFK Dubočice na utakmicu 10. kola sa Budućnošću nije razmatrana. Bodovi doneti za “zelenim stolom” uticaće na regularnost prvenstva, a kako su nam rekli u niškom srpskoligašu uložiće žalbu višoj istanci.

Da se vratimo dešavanjima na zelenom terenu i analiziramo utakmice prethodnog i najavimo naredno 15. poslednje kolo. U subotu je, od 13 časova na programu pet duela.

Timočanin će ugostiti lidera iz Pirota, koji je u obavezi da upiše povoljan rezultat kako bi zadržao Leskovčane na odstojanju. Knjaževčani polako izlaze iz serije slabih rezultata, pobedom i remijem u Trgovištu su se donekle konsolidovali. Pored Timoka su osvojili najviše bodova i po pravilu na njihovim utakmicama pada najviše golova. Piroćanci ni protiv Topličanina nisu bili kompletni, ali su u meč ušli sa viškom energije, imali posed, vršili pritisak i u nastavku utakmice iz prekida obezbedili pobedu. Respektuju Knjaževčane sa dva iskusna napadača Stojanovićem i Jovanovićem, znaju da se radi o domaćinskoj ekipi, težiče da se nametnu, pariraju rivalu i ostvare povoljan rezultat. Susret će propustiti štoper Kamenović.

Timok 1919 još nema pobedu ispod Kraljevice i dolazak mladog sastava Vlasine poslednja je prilika da osvoje tri boda. Trener Rajčić na raspolaganju im mlad, poletan i motivisan sastav i blagi su favoriti. Doživeli su debakl u Svilajncu zahvaljujući individualnim greškama. Gosti imaju jedan od najmlađih ekipa u ligi i počinju utakmicu sa nekoliko bonusa. Poraženi su na dva poslednja susreta, prošle nedelje GFK Dubočica je opravdala ulogu favorita i ostavila Vlasotinčane praznih šaka.

Topličanin je imao težak raspored i uglavnom su igrali sa ekipama iz vrha, uspeli su da Leskovčanima otkinu bod. Hrabro su se držali u Pirotu do 70. minuta i dva prekida bila su kobna za konačan rezultat. Imaju tanak roster od 13-14 igrača, oseća se umor i izcrpljenost, tako da će duga zimska pauza dobro doći. Pre nje ugostiće mlade Jagodince, koji se ne mogu prepoznati, i nalaze se u seriji poraza. Kako obično biva ceh plaća trener i mladi stručnjak Dušan Đokić je otišao, a prvremeno ga je zamenio Nenad Milovanović. Domaćina bi obradovala pobeda mada je nerešen rezultat prihvatljiv.

Jedan od dva derbija igra se u Leskovcu, gde gostuje Jedinstvo, jedno od prijatnijih iznenađenja. Domaćin je favorit pogotovu što imaju rezultate i bodovi su im neophodni kako bi dostigli vodećeg na tabeli. Podjednako su uspešni na oba fronta i strelac Savić predvodi najefikasniji napad lige (38 golova). Paraćinci se nalaze u seriji od tri pobede i u lokalnom derbiju odigrali su borbeni remi sa SFS Borcem (2.2).

Meševo je sa tri boda dobijena službenim rezultatom napredovalo do osme pozicije. Dobili su Cara Konstantina teže nego što su očekivali i na njihovim utakmicama pada dosta golova. Za rivala će imati tvrd, defanzivan i borben sastav Pčinje koja je remijem sa Timočaninom prekinula uspešan niz od pet pobeda. Kruševljani su uspešni kod kuće i neće im biti lako da dođu do planiranih bodova.

U nedelju se igraju preostala tri duela. Derbi se igra u Popovcu, i pitanje je kako je na domaćina uticala odluka Komisije za žalbe. Najavili su podnošenje žalbe na odluku nadležnog organa smatrajući da je pravda na njihovoj strani. Iz Jagodine su se vratili sa celim plenom i potvrdili da su jedan od najuspešnijih gostujućih ekipa. Radi se o iskusnom, tvrdom i agresivnom sastavu koji zna da igra na rezultat. Više od protivnika brine ih očajan teren, gde ne mogu da razviju igru i otuda su u Popovcu osvojili tek 11 bodova. Svilajnčani su pod palicom trenera Zorana Terzića napravili seriju dobrih rezultata i samo jednom poraženi. Radi se o hitroj, ofanzivnoj i agresivnoj ekipi koja zna odigrati na rezultat.

SFS Borac je favorit protiv Dunava i pobedom bi potvrdili da su izašli iz rezultatske krize. U Paraćinu nisu tako uspešni kao na strani, ali će imati za rivala tim koji je van Prahova osvojio samo bod. Dunav se, koliko-toliko, konsolidovao i u prethodnih pet kola zabeležili su tri pobede i pomerili se sa začelja.

Niški derbi začelja igra se u Brzom brodu između dva rivala koji su ukupno osvojili devet bodova. Domaćina je obradovala odluka o registaraciji utakmice sa Popovčanima ali I dalje su daleko od bezbedne zone. Šta reći o Caru Konstantinu koji je uspeo jedini bod da osvoji protiv lidera i polako se oproštaju od Srpske lige. Ukoliko ponove neke od prethodnih igara može da im se vrati u vidu prve jesenje pobede.


Radnički (P) 6 : 2 Timočanin
Pčinja 4 : 3 Meševo
Car Konstantin 1 : 5 OFK Brzi Brod
Dunav 4 : 1 SFS Borac
Jedinstvo (P) 2 : 1 GFK Dubočica
Vlasina 3 : 0 Timok 1919
Radnički (S) 0 : 2 Budućnost (P)
GFK Jagodina 2 : 1 OFK Topličanin
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Dubočica 30 21 6 3 69
2 Radnički (P) 30 21 4 5 67
3 Budućnost (P) 30 17 9 4 60
4 SFS Borac 30 13 8 9 47
5 Radnički (S) 30 13 7 10 46
6 Timočanin 30 12 9 9 45
7 Meševo 30 14 3 13 45
8 Jedinstvo (P) 30 13 5 12 44
9 GFK Jagodina 30 12 5 13 41
10 Dunav 30 11 7 12 40
11 Pčinja 30 10 9 11 39
12 Vlasina 30 10 6 14 36
13 OFK Topličanin 30 9 7 14 34
14 OFK Brzi Brod 30 10 2 18 32
15 Timok 1919 30 6 6 18 24
16 Car Konstantin 30 1 1 28 4