XS
SM
MD
LG

Recept za uspeh Kluba za borilačke spotove Arhangel iz Šimanovaca: Fanatizam i entuzijazam

KBS Arhangel

Iako je „najmlađi član porodice sportova“ u Šimanovcima, Klub borilačkih sportova Arhangel je za samo tri godine postojanja stekao ogroman ugled i poštovanje. U godini koja je na izmaku, članovi KBS Arhangel imali su bezbroj prilika za dokazivanje, kojima su uspešno odgovorili.

Kako predstaviti Miloša Kovačevića? Osnivač, predsednik, trener i još uvek aktivan takmičar. Jednostavno, njegova predanost ovom sportu graniči se fanatiznom!

- Iako postojimo tek treću godinu, ova 2022. za naš klub je izuzetno uspešna – kaže Miloš Kovačević – Moram istaći da smo prve dve godine radili u uslovima covida 19. Pošto radimo dve borilaćke discipline, kik boks i savate boks, bili smo prilično aktivni tokom godine na raznoraznim turnirima, u svim kategorijama. Jedan od najuspešnijih takmičara je David Pavlović (9), koji je dve godine za redom prvak države u asault savateu. Igor Bantić (21) je vicešampion države u kik boksu i savateu. Luka Pavlović (17) je državni vicešampion i savateu i treći u kik boksu. Jovan Makević (12) je prvak Srbije u asault savateu i treći u kik boksu. Aleksandar Radivojević (10) je visešampion u savateu. Pored njih, medalajama su se okitili u turnirima i prvenstvima Mihajlo Spasić, Aleksandar Novoselac, Petar i Filip Čavić, Mitar Krstović, Ivan Grujić, Viktor Dragićević…

Klub broju tridesetak članova, od kojih su dvadesetak takmičari.

- Iako nismo brojčani velik klub, na turnira nas i te kako poštuju – ističe Kovačević – Uspešno se nosimo sa najboljim srpskim klubovima. Momci i devojke treniraju tri puta nedeljno, a kada je takmičarska sezona svaki dan. Treba istaći da naš klub ima i rekreativni program za uzrast od 16 godina, pa na dalje. Iskren da budem, nadao sam se i dalje se nadam boljim rezultatima. Čovek ne treba sebi da postavlja granice. Trudim se da članovima kluba obezbedim što bolje uslove za treniranje, kako takmičarima, tako i rekreativcima, te su nužna stalna i velika ulaganja. Bitno je da to ljudi vide i da redovnim dolaskom na trening to i pokazuju.

Planova, naravno, Miloš Kovačević ima.

- Prostorije se moraju proširiti, kako bi se dobio veli o opremljeniji prostor. Tako bi se 100 % posvetio klubu. Trenutno, da bih ga opremao radim u jednoj fabrici. Svako popodne, zna se, provodim u klubu. Za sada, na putu ka cilju koji sam zacrtao, dobro ide.

  Ako postoji „recept za uspeh“ – to je to!

Miloš Kovačević, sportski fanatik

Trening